Fatih Erbakan: “Altı ayda 37 kez toplandılar ortada bir şey yok”

Fatih Erbakan: “Altı ayda 37 kez toplandılar ortada bir şey yok”

Politika 15.10.2022 20:02:00 0
Fatih Erbakan: “Altı ayda 37 kez toplandılar ortada bir şey yok”
Tarih: 15.10.2022 20:02 Güncelleme: 15.10.2022 20:02

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ”Cumhurbaşkanı adayı dahi ortaya koyamadılar. Altısı masa başında, HDP masanın altında 7 ortak 6 aydan beri ortaya hiçbir şey koyamıyorlar” dedi.

Malatya’da partisinin 2’nci Olağan Kongresinde konuşan Fatih Erbakan, Altılı masaya yüklendi. Yeniden Refah Partisi’nin Malatya 2’nci Olağan İl Kongresi bir otelde düzenlendi. Yeniden Refah Parti Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım’ın selamlama konuşmasıyla başlayan programda kürsüye çıkan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, altılı masaya yüklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinin de 8 saat ortadan kaybolmasını eleştiren Erbakan, ”Kılıçdaroğlu, kaçar gibi Amerika’ya gitti. Amerika’da 8 saat ortadan kayboldu. Basın mensuplarını, koruma ordusunu atlatıp 8 saat ortadan kayboldu. Haklı olarak milletimiz soruyor. Bu 8 saat neden ortadan kayboldunuz, kimlerle ve ne maksatla görüşme yaptınız. Bu görüşmeleri neden gizli yaptınız? Neyi saklıyorsunuz? Milletimiz de bu soruların cevabını merak ediyor” dedi.

İktidar olmanın yolunun ABD’den geçmediğini ifade eden Erbakan, ”Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki biz milli görüşüz. Biz yolu Amerika’dan geçmeden iktidar olan bir hareketiz. Milli görüş hareketiyiz. Biz milli görüşçüler olarak kuvvet ve kudret sahibi Amerika değil cenabı Allah’tır inancına sahibiz. Erbakan hocamız, milli görüş hareketini Amerika’nın yanından dahi geçmeden iktidara taşıdı. Biz de Yeniden Refah Partimizi ikinci 40 yılda aynı şekilde dış güçlere sırtımızı dayamadan, kapalı kapılar arkasında sözler verip sözler almadan milletimizin desteğiyle, teşkilatlarımızın gayretleriyle iktidara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanı adayı dahi ortaya koyamamışlar”
Altılı masanın 6 ayda 37 kez toplantı yaptığını anımsatan Erbakan, ”Birbirine benzemez bir araya gelmişler. 37 kez toplantı yapmışlar. Altı aydan beri konuşuyorlar. Sonunda ortada bir tane somut proje var mı, ekonomik krizden çıkış yolu var mı, ekonomik krizden kurtulmak için ortaya koydukları kaynak paketi var mı, Yeniden Refah Partimizin AR-GE başkanlığımızın hazırladığı milli kaynak paketleri kitabı yok. Cumhurbaşkanı adayı dahi ortaya koyamamışlar. Altı tane masa başında bir tane de masanın altında HDP, 7 ortak ortaya hiçbir şey koyamıyorlar altı aydan beri“ ifadelerine yer verdi.

Başörtüsünün yasal güvence altına alınması ile İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına da değinen Erbakan, ”Geçen Pazar günü yine bir araya gelen altılı masa açıkça ifade ediyorlar. Eğer meclis çoğunluğunu elde edersek ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesini geri getirmek olacak, diyor. O masada oturup bu planlara nasıl alet oluyorsun? Erbakan hocada CHP ile koalisyon yapmış, diyor. Erbakan hoca CHP’ye Milli Selamet Partisi’nin (MSP) programındaki icraatlarını yaptırdı. CHP ile DSP koalisyonunda 600 imam hatip lisesi 5 bin kuran kursu açıldı. En büyük manevi kalkınma hamlesi yapıldı. Erbakan hoca, CHP’yi MSP’nin çizgisine çekti. Sen şimdi CHP ile birlikte oturup İstanbul Sözleşmesinin geri getirilmesine alet oluyorsun. Erbakan hocanın yaptığı ile senin yaptığının ne alakası var. Kılıçdaroğlu, başörtüsünün yasal teminatlar altına alınması gerektiğini söyledi. İktidar da talimat verdik. Arkadaşlar gerekli hazırlıkları yapıyorlar, dedi. Biz daha ilk noktada dedik ki başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması gereklidir. 20 senelik AK Parti iktidarının bunu yapmamış olması çok büyük bir eksikliktir. Onu mutlaka yapmak gereklidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından tek liste ile seçime gidilen kongrede Bilal Yıldırım, yeniden il başkanı seçildi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Fatih Erbakan: toplandılar ortada
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ