Evladı dağa kaçırılan anne Sancar, bir bayrama daha gözü yaşlı girdi

Evladı dağa kaçırılan anne Sancar, bir bayrama daha gözü yaşlı girdi

Van Haberleri 30.06.2023 14:07:00 0
Evladı dağa kaçırılan anne Sancar, bir bayrama daha gözü yaşlı girdi
Tarih: 30.06.2023 14:07 Güncelleme: 01.07.2023 23:19

Evladı terör örgütü PKK tarafından elleri bağlanarak kaçırılan Vanlı anne Nazlı Sancar, bir bayrama daha gözü yaşlı girdi.
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır’da başlattığı eylemin ardından Van’daki aileler de HDP il binası önündeki eylemlerini sürdürüyor. Yaklaşık 3 yıl önce Diyarbakır’da, daha sonra Van’da eylemlerini sürdüren Nazlı Sancar (40), yaklaşık 12 yıl önce elleri bağlanarak kaçırılan kızı Şeyma için mücadele veriyor. Lise birinci sınıf öğrencisi Şeyma Sancar, HDP aracılığıyla yaklaşık 12 yıl önce kaçırılmıştı. Şeyma’nın annesi Nazlı Sancar ise bu süre içinde kızını kaçıran terör örgütü PKK’dan almak için mücadele verdi.
Kızı ve kaçırılan diğer çocuklar için Diyarbakır’ın ardından Van’da da mücadele başlatan Sancar, bu Kurban Bayramını da buruk geçiriyor. Kızının fotoğrafına sarılıp öperek bayramını kutlayan gözü yaşlı anne, evladının bir an önce gelip teslim olmasını istedi.

“Kızımın elini, kolunu bağlayarak kaçırdılar”
İHA muhabirine konuşan Vanlı anne Nazlı Sancar, 12 yıldır HDP ve terör örgütüyle mücadele veren bir anne olduğunu belirtti. Evlat mücadelesinde kızını almak için Kato Dağı’na tek başına gittiğini ifade eden Sancar, “HDP ve PKK’da korkmadan bu mücadeleye devam edeceğim. 8-9 yaşlarındaki çocukları dağlarda annesiz büyütüyorsunuz. Bizler de evlatlarımız olmadan kiminle bayramlaşacağız. Kızım Şeyma olduğu zaman, bayramlarımız çok neşeli geçiyordu. Şeyma misafirperver ve çok uslu bir çocuktu. Kızımın elini, kolunu bağlayarak kaçırdılar ve şimdi de orada rehin almışlar. Dağdan dönerek teslim olan ve kızımı gören bir çocuk, kızım Şeyma’nın halen orada rehin olduğunu söyledi. Kızımı zorla tutuyorlar. Bizler HDP’yi sevmiyor ve istemiyoruz. Bunlar bizden ne istiyorlar? Bizim çocuklarımızı göndersinler” dedi.

“Sensiz bayramlarımız yok kızım”
Bir anne olarak sadece kızı Şeyma için değil, diğer evlatlar için de mücadele verdiğini dile getiren Sancar, “Haklı mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz. Kızım Şeyma’m beni duyuyor ve görüyorsa gelip devlet güçlerimize teslim olsun. Kızım ben mide kanseriyim ne olur dön. Ben çok hastayım kızım, ne olursun gel. Ben senin için ayakta duruyorum. Senin için de mücadelemi sonsuza kadar sürdüreceğim. Sensiz bayramlarımız yok kızım. Sen burada olunca bizim bayramlarımız çok farklıydı” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ