ETÜ’lü Damla 12’den vurmaya devam ediyor

ETÜ’lü Damla 12’den vurmaya devam ediyor

Van Spor 17.04.2023 14:42:24 0
ETÜ’lü Damla 12’den vurmaya devam ediyor
Tarih: 17.04.2023 14:42 Güncelleme: 17.04.2023 14:42
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Damla Köse bir haftada 2. altın madalyayı da Erzurum’a getirdi.
10-12 Nisan tarihleri arasında Trabzon’ da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Atıcılık Şampiyonası’ nda Kadınlar Havalı Tüfek kategorisinde 626.8’lik derecesiyle Türkiye rekorunu kıran Damla, 13-16 Nisan 2023 tarihleri arasında yine Trabzon’da düzenlenen Havalı Silahlar Bahar Kupası’nda 623.5 puanlık derecesiyle yurtdışı baraj puanını atarak bir kez daha altın madalyanın sahibi oldu.
Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan öğrencimiz Damla Köse büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek: “Geçtiğimiz günlerde Çin’in Chengdu şehrinde düzenlenecek olan Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları’na ülkem adına katılım hakkı kazanmıştım. Bu sefer de 8 Mayıs 2023 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan Dünya Kupası milli takımımızdaki yerimi aldım; Üniversitemi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bu mutluluğu yaşamamızda büyük emeği olan başta antrenörüm Mustafa Burak Çağlar olmak üzere Rektör hocama, aileme, fakülteme, hocalarıma ve bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milli sporcunun müsabakalarını heyecanla takip ettiklerini ifade eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: “Damla’yı yürekten kutluyorum. Aynı hafta içinde 2 altın madalya birden kazanarak bizlere çifte mutluluk yaşattı. İnanıyorum ki; kick boks dalında öğrencimiz ve mensubumuz Cebrail Gençoğlu ile Avrupa şampiyonluğu kazanarak yaşadığımız büyük gururu bu yıl da atıcılıkta Damla ile yaşayacağız ve bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal marşımızı tüm dünyaya dinleteceğiz. Bir kez daha kendisini ve antrenörümüz Mustafa Burak Çağlar’ı tebrik ediyor, önümüzdeki şampiyonalar için başarılar diliyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ