ETÜ’lü Damla 12’den vurmaya devam ediyor

ETÜ’lü Damla 12’den vurmaya devam ediyor

Van Spor 17.04.2023 14:42:24 0
ETÜ’lü Damla 12’den vurmaya devam ediyor
Tarih: 17.04.2023 14:42 Güncelleme: 17.04.2023 14:42
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Damla Köse bir haftada 2. altın madalyayı da Erzurum’a getirdi.
10-12 Nisan tarihleri arasında Trabzon’ da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Atıcılık Şampiyonası’ nda Kadınlar Havalı Tüfek kategorisinde 626.8’lik derecesiyle Türkiye rekorunu kıran Damla, 13-16 Nisan 2023 tarihleri arasında yine Trabzon’da düzenlenen Havalı Silahlar Bahar Kupası’nda 623.5 puanlık derecesiyle yurtdışı baraj puanını atarak bir kez daha altın madalyanın sahibi oldu.
Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan öğrencimiz Damla Köse büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek: “Geçtiğimiz günlerde Çin’in Chengdu şehrinde düzenlenecek olan Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları’na ülkem adına katılım hakkı kazanmıştım. Bu sefer de 8 Mayıs 2023 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan Dünya Kupası milli takımımızdaki yerimi aldım; Üniversitemi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bu mutluluğu yaşamamızda büyük emeği olan başta antrenörüm Mustafa Burak Çağlar olmak üzere Rektör hocama, aileme, fakülteme, hocalarıma ve bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milli sporcunun müsabakalarını heyecanla takip ettiklerini ifade eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: “Damla’yı yürekten kutluyorum. Aynı hafta içinde 2 altın madalya birden kazanarak bizlere çifte mutluluk yaşattı. İnanıyorum ki; kick boks dalında öğrencimiz ve mensubumuz Cebrail Gençoğlu ile Avrupa şampiyonluğu kazanarak yaşadığımız büyük gururu bu yıl da atıcılıkta Damla ile yaşayacağız ve bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal marşımızı tüm dünyaya dinleteceğiz. Bir kez daha kendisini ve antrenörümüz Mustafa Burak Çağlar’ı tebrik ediyor, önümüzdeki şampiyonalar için başarılar diliyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ