ETÜ’de taekwondo heyecanı devam ediyor

ETÜ’de taekwondo heyecanı devam ediyor

Van Spor 31.01.2024 09:16:11 0
ETÜ’de taekwondo heyecanı devam ediyor
Tarih: 31.01.2024 09:16 Güncelleme: 31.01.2024 09:16
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nın açılış programı gerçekleştirildi.
Türkiye genelinde 65 üniversiteden 124’ü kadın, 152’si erkek ve 40’ı poomse sporcusu 3 gün boyunca devam eden şampiyonada kıyasıya mücadele etti. Türkiye Şampiyonasında derece elde eden sporcular 2024’te düzenlenecek olan Üniversitelerarası Avrupa Taekwondo Şampiyonası için vize almaya hak kazanarak üniversitelerini uluslararası arenada temsil edecek.
Programın açılış seremonisine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Taekwondo Temsilcisi Prof. Dr. Fatih Çatıkkaş, Türkiye Taekwondo Federasyonu As Başkanı Seyfullah Özdemir, akademisyenler ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan açılış programında konuşan Rektör Çakmak, Üniversitelerarası Taekwondo Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek: “Ülkemizin Taekwondo branşında yetiştirdiği sporcular uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atıyor. Bu başarılardan ötürü başta federasyonumuz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıl Paris’te düzenlenecek olan yaz olimpiyatlarında Taekwondo branşında ülkemizi temsil edecek olan 13 sporcumuza da şimdiden gönülden başarılar diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha Türkiye’nin dört bir yanından üniversitemize gelerek mücadele eden tüm sporcularımıza ve teknik heyetlerine başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından mindere çıkan sporcular nefes kesen mücadeleler sergileyerek izleyenlerin büyük beğenisini toplandı. Şampiyonanın ilk gününde yapılan müsabakalarda kürsüye çıkmaya hak kazanan sporcuların ödül töreniyle devam eden etkinlikte Rektör Çakmak sporculara madalyalarını takdim ederek kendilerini tebrik etti. Törende Çukurova Üniversitesi’nin Antrenörü Çiğdem Topçuoğlu, kazanılan madalyayı Gazze’deki çocuklara armağan ettiğini söyleyerek İsrail’in katliamlarını protesto etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ