ETÜ’de darbeler ve demokrasi konuşuldu

ETÜ’de darbeler ve demokrasi konuşuldu

Eğitim 17.07.2024 10:22:14 0
ETÜ’de darbeler ve demokrasi konuşuldu
Tarih: 17.07.2024 10:22 Güncelleme: 17.07.2024 10:22
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında “Darbeler ve Demokrasi” konulu panel gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda düzenlenen panele çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
ETÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yusuf Ziya Sümbüllü’nün moderatörlüğünde düzenlenen panelde Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Ekinci, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aydoğdu ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Mehmed Gökhan Polatoğlu panelist olarak yer aldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından günün anlam ve önemine istinaden hazırlanan video gösteriminin ardından panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sümbüllü, milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini ifade ederek: “Hepimiz 15 Temmuz günü yaşananlara şahitlik ettik. Bir kısmımız meydanlarda yer aldık, bir kısmımız da hanelerimizde bu hüznü ve endişeyi yaşadık. Ama çok şükür ki tuzak kuranlar kendi kurduğu tuzakta perişan hale geldiler. Bu anlamda darbe teşebbüsünde bulunanları nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Bu süreçte şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah ülkemiz bir daha böyle alçak bir tezgahla karşı karşıya kalmaz”
Açılış konuşmasının ardından devam eden panelde konuşmacılar darbeler, demokrasi, darbelerin demokrasi açısından oluşturduğu riskler ve Avrupa’daki darbeler hakkında dinleyenlere bilgiler verdi. Program Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut’un panelistlere teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ