ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi eğitim binası için temel atma töreni düzenlendi

ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi eğitim binası için temel atma töreni düzenlendi

Genel 7.11.2025 13:01:24 0
ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi eğitim binası için temel atma töreni düzenlendi
Tarih: 07.11.2025 13:01 Güncelleme: 07.11.2025 13:01
Erzurum Valisi Mustafa çiftçi, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) "Spor Bilimleri Fakültesi Yeni Eğitim Binası Temel Atma Töreni"ne katıldı.
Törendeki konuşmasında; kadim şehirimiz Erzurum’un, tarih boyunca ilmin, kültürün ve sporun kalbi olduğunu, aynı zamanda "2025 Avrupa Kış Sporları Başkenti" unvanını taşıyan güzel şehrimizin bugün bir kez daha bilimin ışığını sporun ruhuyla buluşturduğunu dile getiren Vali Çiftçi, atılan bu temelin, yalnızca bir binanın değil; gençliğin enerjisiyle bilimin gücünü harmanlayan bir geleceğin temeli olma niteliği taşıdığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde "Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda gençlerimize, bilime ve spora yapılan yatırımların, ülkemizi her alanda daha da güçlü kıldığını ifade eden Vali Çiftçi, Erzurum Teknik Üniversitemizin de bu vizyonun önemli bir paydaşı olarak, şehrimizin akademik ve bilimsel gücünü yeni ufuklara taşıdığını söyledi.
Vali Çiftçi: "Bu eser, yalnızca sporcu yetiştirmekle kalmayacak; bilimsel araştırmalar, spor teknolojileri ve sağlıklı yaşam politikalarıyla ülkemizin spor vizyonuna da değer katacaktır. Bu anlamlı eserin hayata geçmesinde katkı sunan başta Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili Bakanlıklarımıza, Yükseköğretim Kurulumuza, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak’a, kıymetli ekibine ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Temelini attığımız bu yapının en kısa zamanda tamamlanarak gençlerimizin hizmetine sunulmasını diliyor, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Erzurum, bilimin rehberliğinde; sporun ruhuyla, büyüyen Türkiye’nin sembolü olmaya devam edecek.
ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Yeni Eğitim Binası; 1994 metrekare kapalı alana sahip, enerji verimliliği yüksek çevre dostu kompakt bir yapı olarak tasarlandı. Fakülte binasında; 3 derslik, 17 ofis, 3 antreman salonu, teshin (ısı) merkezi, soyunma odaları ve duş alanları yer alıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ