ETÜ, mühendislik eğitiminde kalitesini tescilledi

ETÜ, mühendislik eğitiminde kalitesini tescilledi

Eğitim 20.07.2025 09:32:27 0
ETÜ, mühendislik eğitiminde kalitesini tescilledi
Tarih: 20.07.2025 09:32 Güncelleme: 20.07.2025 09:32
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi.
Çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla bağımsız bir kuruluş olarak faaliyet gösteren MÜDEK, yapılan incelemeler sonucunda ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerini 30 Eylül 2027’ye kadar akredite etti.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, mühendislik programlarının MÜDEK tarafından akredite edilmesinin verilen eğitimin kalitesini tescillediğini belirterek: "ETÜ olarak öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizi sadece mesleki bilgi ve becerilerle donatmakla kalmayıp ulusal ve uluslararası düzeyde geçerliliği olan nitelikli bireyler olmalarını sağlamaktır. Bu anlamda MÜDEK akreditasyonu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizdeki eğitim öğretim süreçlerimizin ve akademik altyapımızın belirlenen standartlara uygunluğunu göstermektedir. Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimin ulusal ve uluslararası ölçekte tanındığını bilerek mezun olacak olması onları bir adım daha öne taşıyacak. Bu vesileyle Akreditasyon sürecinde emeği geçen fakülte yönetimine, bölüm başkanlıklarımıza, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, bu başarının üniversitemizin eğitim öğretim vizyonuna güç katmasını diliyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ