ETSO’da ""Gıda Güvenliği ve Hijyen" semineri

ETSO’da ""Gıda Güvenliği ve Hijyen" semineri

Sağlık 7.02.2025 10:16:51 0
ETSO’da
Tarih: 07.02.2025 10:16 Güncelleme: 07.02.2025 10:16
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), meslek komitelerinin talepleri doğrultusunda "Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitim Semineri" düzenledi.
Meclis üyeleri, 1, 6, 7, 19 ve 20 numaralı meslek komite başkanları ve üyeleri ile gıda ve otelcilik sektöründe faaliyet gösteren firma yetkililerinin katılım sağladığı seminer, ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Hijyenin Önemi ve Gıda Güvenliği Riskleri Ele Alındı
Seminerde ECOLAB Türkiye Eğitim Müdürü Mustafa Emirli konuşmacı olarak yer aldı. Emirli, hijyenin sağlığın korunmasında en etkili ve en maliyet etkin yöntemlerden biri olduğunu vurgulayarak, işletmelerde hijyen uygulamalarına gereken önemin verilmemesi durumunda sağlık risklerinin ciddi boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekti.
Gıda güvenliğinin, işletmeler ve tüketiciler açısından hayati öneme sahip olduğu belirtilen seminerde, gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklerin bertaraf edilmesi için alınması gereken önlemler katılımcılarla paylaşıldı.
Sahte ve Tağşiş Ürünlere Karşı Önlem Çağrısı
Seminerde ayrıca, enflasyonist dönemlerde sahte ve tağşiş ürünlerin artışına dikkat çekildi. Bu tür ürünlerin halk sağlığı açısından oluşturduğu risklere vurgu yapılırken, güvenilir üreticilerden temin edilen gıda ürünlerinin tercih edilmesinin gerekliliği özellikle vurgulandı. Kaliteli gıda ürünlerinin doğru yöntemlerle muhafaza edilmemesi ve hijyen standartlarına uyulmaması durumunda büyük sorunlar yaşanabileceği ifade edildi. Katılımcılar, hijyen uygulamalarına ilişkin sorularını yönelterek, uzmandan detaylı bilgiler aldı.
ETSO’dan Sektörel Eğitimlere Devam Sözü
Seminer, soru-cevap oturumunun ardından sona erdi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, sektör temsilcilerinin bilinçlendirilmesi amacıyla bu tür eğitim seminerlerine düzenli olarak devam edileceğini belirterek, ticaret ekosisteminin gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceğini açıkladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ