ETSO’da ‘Erzurum’un tarihi’ söyleşisi

ETSO’da ‘Erzurum’un tarihi’ söyleşisi

Genel 10.12.2025 09:31:56 0
ETSO’da ‘Erzurum’un tarihi’ söyleşisi
Tarih: 10.12.2025 09:31 Güncelleme: 10.12.2025 09:31
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) iş birliğinde düzenlenen ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ın konuk olarak yer aldığı "Erzurum’un Tarihi Söyleşisi", ETSO’nun konferans salonunda yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.
Program; şehrin tarihi, kültürel mirası, mevcut şehirleşme sorunları ve geleceğe yönelik planlamalar üzerine yapılan önemli değerlendirmelere sahne oldu.
Etkinliğe; özel sektörde görev yapan mühendisler, kamuda çalışan mühendisler, kamu müteahhitleri, bireysel konut üreticileri ve ilgili kurumlarda yönetici pozisyonunda bulunan mühendisler yoğun ilgi gösterdi.
Söyleşi, İMO Erzurum Şube Başkanı Melih Ermancık’ın açılış konuşmasıyla başladı.
ETSO Başkanı Saim Özakalın; Erzurum’un geleceğine katkı sunan her çalışmanın değerli olduğunu belirterek, "Erzurum’un geleceğine katkı sağlayacak her çalışmayı destekliyoruz. Bu tür buluşmaların ortak aklı güçlendirdiğine inanıyorum" dedi.
Konut inşaatı sektöründe kredi finansman erişim zorlukları
Konut inşaatı sektörünün güncel sorunlarına değinen Özakalın, şehir ekonomisinde önemli bir yere sahip olan inşaat sektöründe finansal erişim sıkıntılarının ciddi boyuta ulaştığını ifade etti.
Kamu ödenek sıkıntılarının giderilmesi
Kamu müteahhitlerinin alacaklarına ilişkin ödeneklerde yaşanan sıkıntıların sektörü yorduğunu belirten Özakalın, "Ödenek sıkıntılarının giderilmesi ve kamu yüklenicilerinin rahatlatılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Konkordato süreçleri piyasa düzenini olumsuz etkiliyor
Son dönemde artan konkordato süreçlerinin piyasada ciddi dengesizlik oluşturduğuna dikkat çeken Özakalın, "Konkordato alan firmalar, piyasanın genel işleyişini bozarak diğer firmalarımızı olumsuz etkilemektedir; bu nedenle süreçlere ilişkin hukuki düzenlemelerin artık kaçınılmaz olduğu görülmektedir" dedi.
Kentsel dönüşümün hızlandırılması
Kentsel dönüşümün şehir için hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Özakalın, uygulamaların hızlandırılması ve iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
Düşük faizli kredi finansmanına erişimin sağlanması
Sektördeki finansal yükün azaltılabilmesi için düşük faizli kredi imkanlarının hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Özakalın, iş dünyasına yönelik ise "Kar-zarar analizlerini doğru yapmak, nitelikli ve güvenilir işler üretmek ve sektörel sorumluluğu ortak akılla taşımak Müteahhitlere ve İş İnsanlarına düşen önemli sorumluluklardır" uyarısında bulundu.
Konuşmaların ardından Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum’un tarihi dokusu, kültürel mirası, şehir kimliği, alt ve üstyapı çalışmaları, kentsel dönüşüm projeleri ve şehrin gelişim vizyonu üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ