ESOGÜ depreme karşı acil aksiyon aldı

ESOGÜ depreme karşı acil aksiyon aldı

Genel 7.02.2023 15:49:26 0
ESOGÜ depreme karşı acil aksiyon aldı
Tarih: 07.02.2023 15:49 Güncelleme: 07.02.2023 15:49
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından afet bölgesine yardım için acil olarak harekete geçti.
Üniversite bu amaçla öncelikle Kongre ve Kültür Merkezi’ni Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi koordinasyonunda depremzedelere yardım amacı ile oluşturulan ani yardım masaları için tahsis ederken, ani yardım toplanması faaliyeti üniversite personeli ve vatandaşlara duyuruldu. Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi tarafından Eskişehir’de faaliyete geçirilen kan bağış noktalarına ilişkin bilgiler de ESOGÜ web sitesi, sosyal medya hesapları, personel elektronik postaları ve SMS yoluyla acil olarak duyuruldu.
Rektörlükten yapılan açıklamada ESOGÜ Hastanesi’nde deprem bölgesinden sevk edilebilecek hastalar için yoğun bakım üniteleri ile hasta servislerinde toplam 30 yatak ayrıldığı; öğretim üyeleri, hemşireler ve acil tıp teknisyenlerinden oluşan toplam 9 UMKE personelinin deprem bölgesine hareket ettiği belirtildi. ESOGÜ Hastanesi’nin tüm çalışanlarının acil durumda görev başında olacakları şekilde gerekli planlamaların da yapıldığının ifade edildiği açıklamada, AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü ile koordine edilerek geçmiş yıllarda deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinde görev almış gönüllü personelin, bunun yanı sıra ESOGÜ Sivil Savunma ekibinin Adana ilindeki çalışmalara katılmak üzere hareket etmelerinin sağlandığı ayrıca depremden etkilenen bölgelerdeki ESOGÜ öğrencileri ve personeli ile irtibat çalışması yapıldığı ve deprem bölgesindeki öğrencilere kayıt yenileme gibi işlemlerinde kolaylık sağlanacağı da dile getirildi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: esogü depreme karşı acil aksiyon aldı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ