Eski DSİ yerleşkesi, millet bahçesine dönüşüyor

Eski DSİ yerleşkesi, millet bahçesine dönüşüyor

Van Büyükşehir 11.03.2025 12:55:00 0
Eski DSİ yerleşkesi, millet bahçesine dönüşüyor
Tarih: 11.03.2025 12:55 Güncelleme: 11.03.2025 14:31

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Caddesi Havaalanı Kavşağı’nda bulunan eski Devlet Su İşleri (DSİ) yerleşkesine millet bahçesi yapıyor. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte kısa zamanda millet bahçesinin yapımına başlanacak.

İpekyolu Caddesi’nde bulunan yaklaşık 140 dönümlük eski Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğüne ait arazinin, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatlarıyla arazinin 90 dönümünün millet bahçesine dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı. Geriye kalan kısmında ise Selçuklu mimarisi ağırlıklı yeni valilik hizmet binası yapılacak. 1969’da kurulan ve 56 yıldır DSİ tarafından kullanılan yerleşke Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından millet bahçesine dönüştürülüyor. Millet bahçesinin yapımı için de ihale sürecine geçildi.

İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte en kısa zamanda parkın yapımına başlanması planlanırken, yerleşkede millet bahçesinin cazibesini artıracak. Yarım asırlık ağaçlar ve yeşil alanlar da korunacak. Millet bahçesinin 90 dönümlük alanında yürüyüş yolları, koşu parkuru, çocuk oyun alanları, tenis kortu, voleybol sahası, ışıklı süs havuzları, survivor parkuru, amfi, yeni ağaç ve çalı dikimleri yapılacak.

Yeni millet bahçesi bulunduğu konum, büyüklüğü ve sahip olduğu yeşil alanında dinlenmek ve keyifli zaman geçirmek isteyen Vanlıların yeni mekânı olacak. Yerleşkede bulunan futbol sahası ve mevcut cami güçlendirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.
Millet bahçesi tamamlandığında, Van halkı doğayla iç içe, yeşil alanlarla çevrili, daha temiz ve ferah bir yaşam alanına kavuşacak. Bu projeyle şehirdeki betonlaşmanın azalması, çevreye duyarlı bir yaşam alanının oluşturulması ve halkın doğa ile bütünleşmesi sağlanacak.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ