Erzurum’un dev domatesleri

Erzurum’un dev domatesleri

Genel 17.08.2024 13:28:07 0
Erzurum’un dev domatesleri
Tarih: 17.08.2024 13:28 Güncelleme: 17.08.2024 13:28
Erzurum’un Tortum ilçesinde yetiştirilen dev domatesler görenlerin dikkatini çekiyor. Tamamen doğal ortamda organik olarak yetiştirilen sebze ve meyveler çevreden de yoğun ilgi görüyor.
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Aşağı Serdarlı Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Korkmaz, 35 yıldır tarımla uğraşan deneyimli bir çiftçi. Kendi imkanlarıyla kurduğu 540 metrekarelik serasında sebze üretimi yapan Korkmaz, başta domates olmak üzere salatalık, biber, fasulye, mısır ve birçok farklı sebzeyi tamamen doğal yöntemlerle yetiştiriyor. Korkmaz’ın bu serasında yetişen ürünler, doğal tarımın sağladığı lezzet ve kalitenin en güzel örneklerini sunuyor.
Mustafa Korkmaz, yılların getirdiği tecrübe ile serasında kimyasal ilaçlar yerine doğal ilaçlama yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Bu sayede hem doğayı koruyor hem de daha sağlıklı ürünler elde ediyor. Korkmaz, doğal tarımın önemini şöyle vurguluyor: "Doğal ilaçlama kullanarak yetiştirdiğim ürünler, kimyasal ilaç kullanılan ürünlere göre hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli. Toprak, bitkiler ve insanlar için en sağlıklı yöntem doğal tarımdır."
Korkmaz’ın doğal yöntemlerle elde ettiği sebzeler, hem bölge halkı hem de çevre illerden gelen müşteriler tarafından büyük ilgi görüyor. Lezzet farkı, ürünlerin daha taze ve doğal olmasından kaynaklanıyor. Özellikle, ince kabuklu ve aromatik tadıyla dikkat çeken domatesleri, pazarlarda büyük rağbet görüyor.
Dev domatesler görenleri şaşırtıyor
Korkmaz’ın serasında yetiştirdiği domatesler, boyutları ve ağırlıklarıyla görenleri hayrete düşürüyor. Bazı domatesler tam 2 kilo 600 gram ağırlığında! Bu devasa boyutlarıyla dikkat çeken domatesler, Korkmaz’ın doğal tarım yöntemlerinin başarısını gözler önüne seriyor. Korkmaz, bu domateslerin ince kabuklu ve etli yapısıyla da oldukça sevildiğini ifade ederek “Domateslerimiz hem büyük hem de lezzetli. İnce kabukları ve dolgun yapılarıyla sofralarda farklı bir tat oluşturuyor” dedi.
Dev domateslerin yetiştirilmesi, tamamen doğal yöntemlerle yapılmış. Serada kullanılan doğal ilaçlar ve toprağın doğal yapısı, bu boyutta ve kalitede domateslerin yetişmesine imkan sağlamış. Korkmaz, domateslerinin bu kadar büyük olmasının sırrını doğal tarım yöntemlerine bağlıyor.
540 metrekarelik serada çeşit çeşit sebze
Korkmaz’ın 540 metrekarelik serasında sadece domates değil, salatalık, biber, fasulye ve mısır gibi birçok sebze de yetiştiriliyor. Tüm bu ürünlerde doğal ilaçlar kullanılıyor ve kimyasal maddelerden kaçınılıyor. Bu da Korkmaz’ın serasında yetişen tüm ürünlerin sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlıyor. Özellikle Erzurum’un sert iklim şartlarına rağmen, Korkmaz’ın serasında yetişen bu ürünler, yılın büyük bir bölümünde taze olarak tüketilebiliyor.
Doğal tarıma devam
Mustafa Korkmaz, 35 yıllık çiftçilik hayatında edindiği tecrübeyi doğal tarım yöntemlerine yönlendirmiş. Kendi kurduğu serasında doğayla uyum içinde üretim yapmaya devam ediyor. Erzurum’un zorlu şartlarına rağmen doğal tarım yöntemleriyle elde ettiği bu başarıyı sürdürmekte kararlı. Korkmaz, “Doğal tarım yaparak hem doğayı koruyoruz hem de insanlarımıza sağlıklı gıdalar sunuyoruz. Bu, bizim için büyük bir gurur kaynağı” diyerek doğal tarıma olan inancını ve bağlılığını dile getiriyor.
Mustafa Korkmaz’ın Erzurum’da gerçekleştirdiği bu örnek çiftçilik, doğal tarımın ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Korkmaz, doğal tarımın sağlıklı ve lezzetli gıda üretimindeki önemini her fırsatta vurguluyor ve bu yöntemlerle daha çok çiftçinin tanışmasını istiyor.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: erzurum’un dev domatesleri
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ