Erzurum’dan uçak seferlerinin azlığına tepki

Erzurum’dan uçak seferlerinin azlığına tepki

Genel 3.08.2023 17:48:52 0
Erzurum’dan uçak seferlerinin azlığına tepki
Tarih: 03.08.2023 17:48 Güncelleme: 03.08.2023 17:48
Türk Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Başkanı Murat Ertaş, Erzurum’a yapılan uçak sefer sayılarının yetersizliği ile alakalı THY’nin açıklamasına tepki gösterdi.

“Açıklamalar gerçekleri yansıtmıyor”
Türk Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Başkanı Murat Ertaş, 2012 ve 2015’te başlayan tünellerin hâlâ bitirilmemesi, uçuşların nüfusla orantısız bir şekilde azaltılması ve yüksek hızlı tren projesinde hâlâ Erzurum’un yer almamasının Erzurumluları fazlasıyla üzdüğünü belirterek, “Geçtiğimiz günlerde birkaç STK ortak basın açıklamasıyla Erzurum’daki uçuşların, sosyo-ekonomik ve kültürel olarak bölge şehirleriyle, şehirlerin nüfuslarıyla karşılaştırıldığında orantısız bir biçimde az olduğunun altını çizmiş ve uçak şirketlerinden Erzurum’a yapılan bu haksızlığa son vermelerini talep etmiştik. Uçuşların azlığı ve buna bağlı olarak Erzurum uçuş fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili Erzurum kamuoyunda zaten birkaç yıldır büyük bir tepki vardı. Milletvekillerimiz halkın tepkisi üzerine THY yetkilileriyle görüştüler. Sayın milletvekillerimizin bize ilettiklerinden anladığımız THY’nin açıklaması gerçekleri yansıtmıyor ve tutarsız. THY Erzurum’a uçak seferlerinin azlığını Ankara-İstanbul-İzmir ve Antalya arasındaki uçuşlar dışında iç hatlardaki uçuşlardan zarar etmekle açıklıyor." şeklinde konuştu.

“Erzurum Türkiye’nin Kafkasya’ya açılan kapısıdır”
Direkt uçuşlar kaldırılan illerde (Antalya, İzmir, Bursa) yoğun Erzurumlu nüfusu yaşadığını belirten Ertaş, “Bu illere aktarmalı uçuşlarda bilet fiyatları ikiye katlanmaktadır ki bu, sosyal devlet anlayışına uymayan bir hizmettir. Yurt dışı uçuşlarından katbekat kâr etmek varken, demişler. Yurt içi uçuşlardan zarar etmeyi anlarız, lâkin bu gerekçe sadece Erzurum’a has mıdır ki Erzurum uçuş sayıları bölge ve denk illere göre çok çok daha azdır? Devlet bölünmüş yollar, tüneller, viyadükler, deniz altından tüp geçitler, yüksek hızlı trenler yaparken kâr amacı mı güdüyor. Karayolu ulaşımında devlet kâr ediyor mu? Kâr etmeyen devlet şehirlere, kasabalara, köylere yol yapmasın mı? Son birkaç yılda tüm Türkiye’de bilhassa Karadeniz’de yüzlerce tünel yaptı devletimiz. Erzurum’da ise 2012 ve 2015’te başlayan tünellerin hâlâ bitirilmemesi, uçuşların nüfusumuzla orantısız bir şekilde azaltılması ve yüksek hızlı tren projesinde hâlâ Erzurum’un yer almaması tüm Erzurumluları ziyadesiyle üzmektedir. Ulaşımda yaşanan sıkıntılar Erzurum’dan göçü hızlandırıyor, Erzurum’un cazibe merkezi olmasını önlüyor, ticaretin ve sosyal hayatın sekteye uğramasına neden oluyor. Erzurum tarihi misyonu, hikâyesi, zenginliği itibariyle dört ülkeye (Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran) sınır olan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin merkez şehridir ve Türkiye’nin Kafkasya’ya, Türk dünyasına açılan kapısıdır. Erzurum’un cazibe merkezi olması ülkenin güvenlik ve stratejik meselesidir.” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ