Erzurum’da itfaiyecilerin güvercin operasyonu

Erzurum’da itfaiyecilerin güvercin operasyonu

Genel 8.08.2023 10:41:49 0
Erzurum’da itfaiyecilerin güvercin operasyonu
Tarih: 08.08.2023 10:41 Güncelleme: 08.08.2023 10:41
Erzurum’da düğünde gelin ve damadın uçurduğu beyaz güvercinler iki gün boyunca apartmanın üçüncü katında bulunan bir evin camının önündeki boşlukta mahsur kaldı. Güvercinler, ihbar üzerine gelen itfaiye personeli tarafından kurtarıldı. Güvercinlerin imdatlarına yetişen ve kurtulmalarına vesile olan ise Malatya’dan Erzurum gelen bir depremzedeydi.

İki beyaz güvercin mahsur kaldı
Erzurum’da hafta sonu Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi Kombina Caddesi civarında bir apartmanda düğün vardı. Saflığı, masumiyeti ve huzuru simgelediği için düğünlerde beyaz güvercin uçurmak, evlenen çiftler arasında son yıllarda sıkça görülen bir gelenek. Gelenek olduğu üzere Erzurum’daki bu düğünde de gelin ve damat evlerine girmeden önce birer beyaz güvercini gökyüzüne doğru özgür bıraktı. Ancak iddialara göre; güvercinler apartmanın üçüncü katındaki bir camın önündeki boşluğa girdi ve iki gün boyunca oradan çıkamadılar. Güvercinlerin cam arkasındaki haline acıyan bir depremzede 112’yi aradı ve yardım istedi. Güvercinlerin sıkışıp kaldığı ve halsiz düştüğü evin camının önündeki bölümü inceleyen itfaiye görevlileri, ev sakinlerinin de evlerinde olmadığını öğrendikten sonra operasyona başladı. Sepetli merdivenle güvercinleri sıkışıp kaldıkları yerden alan itfaiyeciler çevre sakinlerine derin bir nefes aldırdı. Bitkin, aç ve susuz kalan güvercinler, itfaiye personeli tarafından koruma altına alınarak ilgili birimlere teslim edilmek üzere araca konuldu.

Abdulkadir Altınsoy’un çabası sonuç verdi
Abdulkadir Altınsoy, 6 Şubat depremleri sonrası evinin yıkılması nedeniyle Malatya’dan gelip Erzurum’da bir apart dairesine yerleşti. Aylardır burada ikamet eden Abdulkadir Altınsoy, iki güvercini sıkışıp kaldıkları balkon kısmında fark edip, imdatlarına yetişti. Zamanla güvercinlerin uçup gideceklerini düşünen Altınsoy, ikinci günün sonunda güvercinlerin çaresiz bakışlarına dayanamadı ve 112’yi aradı. Bir süre sonra apartmanın önüne gelen ve kuşların mahsur kaldığı balkonda merdivenli sepet ile çıkarak onları kurtaran itfaiye personeli depremzede Abdulkadir Altınsoy’un da yüreğine su serpmiş oldu. İtfaiyecilere teşekkür eden Abdulkadir Altınsoy, “Allah devletimize zeval vermesin. Kuşların sesi çıkmadığı için dertlerini anlatamıyordular. Ama bunu hissettim ve yetkilileri arayarak yardım istedim. Onlar da sağ olsun geldi ve güvercinleri kurtardılar” dedi.
Olayın şahitlerinden Yavuz Karakaya da hafta sonu yapılan bir düğünde gelin damadın havaya attığı kuşların mahsur kalmasının kendilerini üzdüğünü ve itfaiyenin yaptığı başarılı kurtarma operasyonu ile özgürlüklerine kavuşmalarına sevindiklerini söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ