Erzurum’da erkeklerde Ahmet, kadınlarda Zeynep ismi çok

Erzurum’da erkeklerde Ahmet, kadınlarda Zeynep ismi çok

Genel 9.03.2025 11:50:15 0
Erzurum’da erkeklerde Ahmet, kadınlarda Zeynep ismi çok
Tarih: 09.03.2025 11:50 Güncelleme: 09.03.2025 11:50
2024 yılında Erzurum’da en çok bulunan erkek ismi Ahmet, Yusuf ve Mustafa iken kadınlarda Zeynep, Fatma ve Elif oldu.
Erzurum’da en çok bulunan soyadları Yılmaz, Kaya ve Polat oldu. İsimlerle ilgili değerlendirmelerde en çok kullanılan isimler noktasında; yıllar içinde ciddi bir değişim olmadığı görüldü. Hem kadın hem de erkekler çift isim kullanımının revaçta olmadığı da tespit edildi.
Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 10 erkek adı; Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, Murat, Yusuf, İbrahim ve İsmail oldu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Erzurum’da 2024 yılı itibariyle erkek isimlerinden en çok kullanılan 30 tanesi ise; Ahmet, Yusuf, Mustafa, Murat, Mehmet, Ömer, İbrahim, Ali, Fatih, Muhammet, Adem, Hüseyin, İsmail, Hasan, Abdullah, Osman, Muhammed, Emre, Yakup, Furkan, Berat, Kadir, Emirhan, Ömer Faruk, Yunus, Abdulkadir, Burak, Yasin, Hakan ve Enes şeklinde sıralandı.
Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 10 kadın adı; Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Merve, Zehra ve Esra oldu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Erzurum’da 2024 yılı itibariyle kadın isimlerinden en çok kullanılan 30 tanesi ise; Zeynep, Fatma, Elif, Ayşe, Hatice, Emine, Meryem, Merve, Esra, Zehra, Kübra, Büşra, Rabia, Tuba, Leyla, Songül, Melek, Hilal, Fadime, Özlem, Yasemin, Hülya, Hiranur, Dilek, Elanur, Yağmur, Betül, Sevda, Ebru ve Gamze şeklinde sıralandı.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Erzurum’da 2024 içerisindeki nüfusa dahil olan kişilere bakıldığında, soy isimlerinden en çok kullanılan 30 tanesi; Yılmaz, Kaya, Polat, Çelik, Yıldırım, Demir, Aydın, Yıldız, Özdemir, Kılıç, Arslan, Şahin, Öztürk, Doğan, Aktaş, Kara, Bingöl, Korkmaz, Şimşek, Koçak, Aslan, Kurt, Yavuz, Turan, Karataş, Coşkun, Güler, Aras, Güneş ve Koç şeklinde oldu. Türkiye’de ise en çok kullanılan 10 soyadı; Yılmaz, Kaya, Demir, Çelik, Yıldız, Şahin, Yıldırım, Öztürk, Aydın ve Özdemir şeklinde sıralandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ