Erzurum’da "Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye" tatbikatı yapıldı

Erzurum’da "Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye" tatbikatı yapıldı

Genel 10.11.2022 10:04:17 0
Erzurum’da
Tarih: 10.11.2022 10:04 Güncelleme: 10.11.2022 10:04
Erzurum’da Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda, "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı yapıldı.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü iş birliğinde, ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen tatbikat çerçevesinde, Erzurum’daki Abdurrahman Gazi Kız Öğrenci Yurdunda tatbikat düzenlendi. Tatbikat öncesi, KYK öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrenciler, olası afet ve acil durum olaylarına karşı yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi.
Bilgilendirme toplantısına katılan Vali Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Erzurum AFAD Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andiç ve İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir; senaryo gereği sirenin çalmasıyla öğrenciler ve yurt çalışanlarıyla "Çök Kapan Tutun" pozisyonuna geçerek tehlikenin geçmesini bekledi. Daha sonra Memiş ve beraberindekiler yurtları tahliye ederek güvenli bölgeye geçti.
Tatbikat sonrası açıklama yapan Vali Memiş, 2022 yılının İçişleri Bakanlığınca afet eğitim yılı ilan edildiğini belirterek, "Erzurum’da yaklaşık 600 bin kişiye afet eğitimi verildi ve bu eğitimler sürüyor. Son 2 haftada yaklaşık 6 bin öğrenciye de deprem ve afet eğitimi verdik. Bu tatbikatlarla deprem veya doğal afetlerdeki can kayıplarını en aza indirebiliriz" dedi.
Memiş, tatbikatta emeği geçen ilgili kurum yöneticileri ve arama kurtarma ekiplerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
"Amacımız hiç can kaybı olmaması ama maalesef ülkemiz Anadolu coğrafyası deprem bölgesinde yer alıyor, jeolojik açıdan da birçok doğal afetlere maruz kalabiliyoruz. Dolayısıyla insanlarımızı, gençlerimizi, öğrencilerimizi bu afetlere karşı hazırlamak için çaba sarf ediyoruz."
Tatbikata, Erzurum AFAD, Jandarma Arama kurtarma, Polis Arama Kurtarma, Ceza ve Tevkifevleri Arama ve Kurtarma, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma, İtfaiye, 112 Acil Servis, UMKE, Beşir Gönül Elçileri Derneği Arama Kurtarma ile çok sayıda AFAD gönüllüsü ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gönüllü arama kurtarma ekipleri katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ