Erzurum’da Cahit Özaslan Kültür Merkezi hizmete açıldı

Erzurum’da Cahit Özaslan Kültür Merkezi hizmete açıldı

Genel 22.09.2023 20:10:47 0
Erzurum’da Cahit Özaslan Kültür Merkezi hizmete açıldı
Tarih: 22.09.2023 20:10 Güncelleme: 22.09.2023 20:10
Erzurum’un Tekman ilçesinde yapımı tamamlanan Cahit Özaslan Kültür Merkezi Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla açıldı.

Eyüpsultan Belediyesi, geçmiş dönem Eyüpsultan Belediye Meclis üyeliği yapmış ve Eyüpsultan Erzurumlular Derneği Başkanı merhum Cahit Özaslan’ın ismini taşıyan kültür merkezini hizmete açtı. Tekman ilçesinde yapımı tamamlanan Cahit Özaslan Kültür Merkezi’nin açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Özaslan, Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Tekman Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Köken, açılışta yaptığı konuşmasında İstanbul’da hemşehri dernekleriyle işbirliği halinde çok özel çalışmalar yaptıklarını, Eyüp Erzurumlular Derneği’nin de bu derneklerden birisi olduğunu belirterek, “4,5 yılda Eyüpsultan’da 90 eser hayata geçirdik. Bunun dışında bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın memleketlerine de bir şeyler yapmakla ilgili çalışmalarımız vardı. Bizim nüfusumuzun bir bölümü Bosna’da, Üsküp’te, bir bölümü Sivas’ta, Kars’ta ve Erzurum’da. Eyüpsultan’da hayata geçirdiğimiz 90 projenin dışında Bosna’dan Kars’a kadar 47 tane tesis yapmışız. Cahit Özaslan, gerçekten de Erzurum’u çok seven, Erzurum için çalışıp çabalayan biriydi. Vefatından hemen iki hafta sonra biz de ismini Eyüpsultan ilçemizdeki bir parka verdik. Kültür merkezimiz ilçeye hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Kültür Merkezi 600 metrekarelik alan üzerine tek katlı olarak inşa edildi. Kültür merkezinin toplantı, düğün, nişan, kına gecesi gibi etkinliklerin de yapılabileceği 240 kişilik salonu, idare odası ve servis mutfağı bulunuyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ