Erzurum’da buzulları aratmayan görüntüler

Erzurum’da buzulları aratmayan görüntüler

Genel 25.06.2025 09:32:39 0
Erzurum’da buzulları aratmayan görüntüler
Tarih: 25.06.2025 09:32 Güncelleme: 25.06.2025 09:32
Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Yedigöller bölgesi doğaseverlerin uğrak mekanı oldu. Haziran ayına girilmesine rağmen karın beyazı ve doğanın yeşil tonlarıyla muhteşem bir görsel şölen oluşturan Yedigöller, fotoğrafçıları hayran bıraktı.
Dağların oğlu ismiyle bilinen profesyonel dağcı Bülent Erkan, fotoğraf tutkunlarını Yedigöller’de ağırladı. Haziran ayında bölgenin en güzel dönemini yaşadığını ifade eden Bülent Erkan, "Yedigöllerin uyanışı, yeşil beyaz iç içe. Kaçkar dağlarının güneyi, Yedigöllerin en güzel sezonunu yaşıyor. Doğaseverleri bu güzellikleri görmeye ve yaşamaya devam ediyorum" dedi.
İspir ilçesi sınırlarında, Kaçkar Dağları’nın güneybatısında ve Verçenik Dağları üzerinde, yaklaşık 3 bin 200 metre rakımda yer alan Yedigöller, etkileyici güzelliğe sahip buzul göllerinden oluşuyor.
Erzurum-Rize sınır hattında, Moryayla ve Yedigöl Mahalleleri civarında konumlanan bu eşsiz doğa harikası, bazıları küçük çaplı olmakla birlikte toplam 10 gölden meydana geliyor. Göllerin derinliği 10 ila 70 metre arasında değişirken bu göllerden ikisinde kırmızı benekli alabalık yaşıyor.
Bölgeye adını veren Yedigöl; Kuzu, Koyun, Göbekli, Sinekli, Yıldızlı, Karanlık ve Aygır Gölü olup, bu göllerin suları Yedigöl Deresi vasıtasıyla Salaçur Vadisi’ni geçerek Çoruh Nehri’ne ulaşıyor.
Rakımı ve iklim şartları dikkate alındığında bölgeye yapılacak ziyaretler için en uygun dönemin 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arası olduğu belirtilirken kış aylarında göllerin yüzeyi yaklaşık 1 metre kalınlığında buzla kaplanmak olan bölgenin çevresi ise 2 ila 5 metre arasında değişen kar örtüsü altında kalıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ