Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor

Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor

Genel 12.09.2025 10:01:43 0
Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor
Tarih: 12.09.2025 10:01 Güncelleme: 12.09.2025 10:01
Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Erzurum’un arıcılık açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
Bu potansiyelini güçlü kılan unsurların başında kirlenmemiş doğal florası geldiğini vurgulayan Kenger, "Geniş çayır mera varlığı, tarımsal faaliyetlerde kimyasal kullanımının minimum düzeyde olması, yüksek rakımı, ballı bitki çiçek varlığı, farklı iklim ve flora oluşmasını sağlayan topoğrafik yapılar sayıla bilinir. İlimizde mevcut durumda bin 800 civarında yerli arıcımız, 132 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu mevcut varlığın dışında bin 600 e yakın gezginci arıcı 200 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu durum ilimizi kendi varlığından daha fazla arıyla ülkemiz bal üretimine değer ürettiğini göstermektedir " dedi.
"Sektörü desteklemeye devam edeceğiz"
İl Tarım Ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger daha sonra sözlerine şöyle devam etti, "Arıcılık faaliyeti tarımsal faaliyetleri destekleyen, bereketin temsilcilerinde birisidir. Arı çalışkanlığı ile insanlara örnek olmuş sosyal bir canlı olması yanında doğaya katkısı ve sürdürülebilirlik teriminin temsilcisidir. İlimizin bu potansiyelin farkındayız bu amaçla arıcılık sektörünü geliştirmek adına sektörü destekleyecek yaklaşımlarla sahada olacağız"
Fuarın en tatlı bölümünde arıcılar vardı
2-7 Eylül 2025 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen tarım fuarında arıcılık faaliyetine dair farkındalık oluşturmak adına "Bal Tadında Arıcı ve Arıcılık Şehri Erzurum" yaklaşımı ile stant kurulmuştu. Fuarda altı gün boyunca Erzurum’da arıcılık potansiyelini ortaya koyabilmek, arı ürünleri hakkında tüketicilere doğru bilgilendirme yapabilmek arıcılıkta organik üretimi yaygınlaştırmak adına yaklaşımlarda bulunuldu. Bu kapsamda ilçelerden gelen farklı lokasyonlara ait ballar sergilenirken arı akvaryumu ile arının faaliyetlerini vatandaşların görmeleri sağlandı. Ayrıca organik üretim yapan arıcıların doğrudan faaliyetlerini tanıtma imkanı sunuldu. Bu arada tarımsal alanda organik ve iyi tarım uygulamalarına dair gerek yetiştiricilere gerekse tüketicilere bilgilendirme yapıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ