Erzurum’da Akademi ve Medya Temsilcileri dijital çağı değerlendirdi

Erzurum’da Akademi ve Medya Temsilcileri dijital çağı değerlendirdi

Bilim ve Teknoloji 28.10.2025 12:19:34 0
Erzurum’da Akademi ve Medya Temsilcileri dijital çağı değerlendirdi
Tarih: 28.10.2025 12:19 Güncelleme: 28.10.2025 12:19
Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen "Yapay Zeka Çağında Yeni Medya ve Habercilik" panelinin ardından, dijital medyanın geleceği ve gazetecilik mesleğinin dönüşümüne ilişkin kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raci Taşçıoğlu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Altıparmak, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Türkez, TİMBİR Erzurum Bölge Başkanı Gamze İspirli ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Köseoğlu ile Erzincan ve Erzurum’dan gelen gazeteciler katıldı. Toplantıda, dijital medyanın mevcut durumu, gazetecilik mesleğinde yaşanan dönüşüm ve yeni medya alanında yapılması gereken yasal düzenlemeler ele alındı. Katılımcılar, özellikle dijital ortamda hızla yayılan bilgi kirliliğine dikkat çekerek, medya alanında etik değerlere dayalı yeni bir yapılanmanın gerekliliğini vurguladı.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Türkez, gazeteciliğin günümüz koşullarına uygun şekilde yeniden tanımlanması gerektiğini ifade etti. Türkez, "Gazeteciliğe yeni bir meslek yasası kazandırılmalı. Dijital medyada yaşanan bilgi kirliliği hem mesleğin itibarını hem de toplumun güven duygusunu zedeliyor. Bu konuda yürütülen yasal düzenleme çalışmalarına bizler de aktif şekilde katılıyoruz." dedi.
TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Türkiye genelinde dijital medyanın etik dönüşümünü destekleyen projeler yürüttüklerini belirterek, yerel medyanın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Basa, "Yeni medya çağı büyük fırsatlar barındırıyor ancak bu süreçte doğruluk ve güvenilirlikten asla taviz verilmemelidir." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Raci Taşçıoğlu, iletişim fakültelerinin sadece akademik değil aynı zamanda toplumsal bir misyon üstlendiğini belirtti. Taşçıoğlu, "Yeni medya döneminde bilgiye erişim hızlandı ancak doğrulama süreçleri zayıfladı. Bizim görevimiz, hem öğrencilerimizi hem de medya sektörünü bu dönüşüme etik ve bilinçli bir şekilde hazırlamaktır." dedi.
Gamze İspirli, dijital medyanın geleceği konusunda toplumsal farkındalık ve mesleki duyarlılığın önemine dikkat çekti. İspirli, "Dijital medya büyük bir güç. Bu gücü doğru kullanmak, etik sınırları korumak ve gelecek kuşaklara güvenilir bir medya bırakmak hepimizin sorumluluğu." ifadelerini kullandı.
TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Altıparmak, medya hukukunun yeni teknolojilerle birlikte yeniden tanımlanması gerektiğini belirterek, "Dijital mecralarda haber üretimi, içerik paylaşımı ve kişisel hakların korunması konularında yasal çerçevenin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor." dedi.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Köseoğlu ise dijital medyanın akademik boyutuna değinerek, iletişim öğrencilerinin yapay zekâ çağında dijital okuryazarlık becerilerini güçlendirmeleri gerektiğini ifade etti.
Toplantı, akademi ve medya temsilcilerinin ortak önerilerinin paylaşılması ve bölgesel medya iş birliğinin geliştirilmesi yönünde yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ