Erzurum’da Aile Yılı vurgusu: "Kadınlar Üretiyor, Kooperatifler Güçleniyor"

Erzurum’da Aile Yılı vurgusu: "Kadınlar Üretiyor, Kooperatifler Güçleniyor"

Kültür Sanat 20.06.2025 16:57:17 0
Erzurum’da Aile Yılı vurgusu:
Tarih: 20.06.2025 16:57 Güncelleme: 20.06.2025 16:57
2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesiyle birlikte kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını desteklemek amacıyla Erzurum’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Kadın Gücüyle Üreten Kooperatifler" programı, geniş katılımla tamamlandı. Programda Erzurum’un yöresel tatları olan demir tatlısı ve su böreği ikram edilirken, kadın kooperatifleri tarafından hazırlanan el emeği ürünler büyük ilgi gördü. Ahşap işlerinden örgülere, geleneksel işlemelerden dekoratif eşyalara kadar çok sayıda ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca Erzurum’un kültürel dokusunu yansıtan ehram kumaşından üretilmiş giysi ve aksesuarlar da sergilenerek büyük beğeni topladı. Erzurum genelinden 10 kadın kooperatifinin katılım sağladığı programda kadın girişimciler ürünlerini sergileme fırsatı bulurken, başarı hikâyeleri ve iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Kooperatifler arasında bilgi ve deneyim aktarımı sağlanarak, yerel üretim ve kadın dayanışması vurgulandı.
"Kadının ekonomik ve toplumsal hayata aktif katılımı önemli"
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "2025 yılının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Aile Yılı’ olarak ilan edilmesi, bizlere aileyi merkeze alan tüm sosyal yapıları daha güçlü biçimde destekleme sorumluluğu yüklemiştir. Bu doğrultuda, kadının aile içerisindeki rolünü güçlendirmenin yanı sıra, ekonomik ve toplumsal hayata aktif katılımını teşvik etmek amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz ‘Kadın Gücüyle Üreten Kooperatifler’ programı, kadın emeğinin görünürlüğünü artırmak, yerel üretimi desteklemek ve kooperatifler arası dayanışmayı güçlendirmek açısından büyük önem taşımaktadır"
"Türlü desteği sunmaya devam edeceğiz"
Erzurum genelinden 10 kadın kooperatifinin katılımıyla gerçekleşen bu programda, kadın girişimcilerimiz ürettikleri değerleri kamuoyuyla paylaşma imkânı bulduğunu anlatan Aykut, "Kadınların üretim süreçlerine katılımı yalnızca ekonomik kalkınmayı değil, aynı zamanda sosyal refahı, toplumsal dayanışmayı ve aile yapısının güçlenmesini de beraberinde getirmektedir. Bu anlamlı etkinliğe katkı sunan tüm kurum ve paydaşlara, özveriyle çalışan kadın kooperatiflerimize, ürünlerini sergilemek ve başarı hikâyelerini bizlerle paylaşmak üzere aramızda bulunan girişimci kadınlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki, bu dayanışma ortamı, kadınların toplumsal gücüne güç katacak ve aileyi merkeze alan kalkınma anlayışımıza ilham verecektir. İl Müdürlüğü olarak; kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer alması ve kooperatifçilik modeliyle güçlenmesi için her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bizlerle iş birliği içerisinde olan Erzurum Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kooperatif temsilcilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Program sonunda sergilenen ürünler, Erzurum’un kültürel zenginliğini ve kadın girişimciliğindeki potansiyeli bir kez daha gözler önüne serdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ