Erzurum’da 58 kuran kursu öğrencisi icazet merasiminde belgelerini aldılar

Erzurum’da 58 kuran kursu öğrencisi icazet merasiminde belgelerini aldılar

Genel 22.06.2023 10:57:40 0
Erzurum’da 58 kuran kursu öğrencisi icazet merasiminde belgelerini aldılar
Tarih: 22.06.2023 10:57 Güncelleme: 22.06.2023 10:57
Erzurum Oltu Alaettin Erkek Kuran Kursu ve Rahime Ana Kız Kuran Kursunda iki yıldır kuranı kerim öğrenimi gören 58 öğrenciye Oltu Efkan Ala Kültür merkezinde büyük bir katılımla icazet merasimi düzenlendi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı ile Oltu Alaettin Erkek Kuran Kursundan 27 öğrenci Oltu Aslan Paşa Camii önünden Efkan Ala Kültür merkezine yürüyerek gittiler. Caddeden Oltuluların sevgi gösterileri arasında yürüyen öğrenciler başarılarının mutluluğunu yaşadılar.
Program Oltu Efkan Alla Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Hafız ve Hafizelerin salona davetinin ardında Kuranı Kerim Tilaveti ile tören başladı. Açılış konuşmasını Oltu İlçe Müftüsü Sinan Cansever yaptı. Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can selamlama konuşması yaptı. İl Müftüsü Can “Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir” dedi.
Oltu İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal kuran kursu öğrencilerine ve salonu dolduran Oltululara bir konuşma yaptı. Kaymakam Bakkal “Hafızlar, Kur’an âşığı insanlardır. Onların gönülleri Kur’an’la cilalanmıştır; nazarları Kur’an’ın nuruyla keskinleşmiştir. Hafızlar, zihinlerini ilahî kelamla süslerler. Her hayrın başı olan besmele, onların altın anahtarıdır. Kur’an sarayından içeri, ancak o altın anahtarla girilir” dedi.
Reisul Kurra vekili Salih Akyüz Hafızların icazet merasiminin ardında dua edildi. Daha sonra Protokol tarafından öğrencilerine belgeleri ve ödülleri verildi ardından öğrencilerin hafız olmalarında büyük emekleri olan Kuran Kursu Öğretmenlerine İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal plaket verdi.
Törene Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Başsavcı Mustafa Küçük Bekir, Oltu Ağır ceza Başkanı Uğur Han, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Yeşilyurt, Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can ,Oltu Halk Eğitim Merkezi müdürü Ömer Zengin, Oltu İlçe Müftüsü Sinan Cansever, çevre ilçelerin müftüleri, siyasi parti ilçe başkanları ve iş adamları katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ