Rektör Çomaklı, TDMMB genel kurul toplantısına katıldı

Türk dünyası ve akraba toplulukları kültür coğrafyasında mühendislik, mimarlık ve şehircilik ekseninde faaliyet gösteren Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu olan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) 18. Yıl Olağan Genel

Yerel 21.12.2018 16:42:48 0
Rektör Çomaklı, TDMMB genel kurul toplantısına katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.12.2018 16:42

Türk dünyası ve akraba toplulukları kültür coğrafyasında mühendislik, mimarlık ve şehircilik ekseninde faaliyet gösteren Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu olan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) 18. Yıl Olağan Genel Kurul Toplantısını Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı ve TDMMB Onur Kurulu Başkanı Binali Yıldırım’ın himayeleriyle gerçekleşen genel kurula, Birliğin Genel Başkanı Mücahit Demirtaş’ın davetlisi olarak Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da katıldı.

TDMMB Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı konuşmada, “Gerek seçilmiş kurullarımızın gerekse camiamızın, umut edilen başarı hedeflerini yakalamak üzere, “Daha Güçlü Türkiye ve Türk-İslam Dünyası” için, birliğimizin misyonu ve vizyonu doğrultusunda, hep birlikte tüm azim ve kararlılığımızla çalışarak kalıcı hizmetler üreteceğine inancımız tamdır” dedi.

“İnsan Olmadan Eşyanın Bir Anlamı Kalmaz”

TDMMB’nin Türk dünyasında; dilde, fikirde ve işte birlik şiarıyla çalışmalarını yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı.

Türkiye’nin kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Çomaklı: “Yeni birçok yapı inşa edilir. O yapıların içi son teknolojiyle donatılır ancak içerisinde insan olmadan boş bir alandır. Yani yaptıklarımıza ruh veren insanlardır. İnsan olmadan eşyanın bir anlamı kalmaz. Bizler de bu sebeple çalışmalarımızı insanı merkeze alarak yapmalıyız. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin meslek ve ülke menfaatleriyle ilgili çalışmalarını da yakından takip ediyor, bu bağlamda nazik davetinden dolayı TDMMB Genel Başkanı Mücahit Demirtaş’a teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kurumlar Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Türk Dünyası Kurultayları, Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları, Avrasya Mühendislik ve Mimarlık Üniversiteleri Proje Festivalleri ve Türk Dünyası konulu Sempozyumların yapılması ve hazırlık sürecine katkı sağlanması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

ESRUC Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türk Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, TDMMB Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci ve TÜRKSOY Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Duysen Kasseinov’un ortaklaşa imzaladığı protokol; organizasyonların kurumsal kimlik çalışmalarının yapılması, duyuru ve davetlerin şekillendirilmesi, hazırlık toplantılarının yapılması ve organizasyonun yürütülmesi hususlarında iş birliğinin yapılmasını kapsıyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ