Atatürk Üniversitesi’nde ’Mustafa Kemal Atatürk’ konulu panel düzenlendi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü tarafından “20. Yüzyılın Milli Hamlesi: Büyük Türk İnkılabı ve Mustafa Kemal” isimli panel Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yerel 10.11.2021 11:18:23 0
Atatürk Üniversitesi’nde ’Mustafa Kemal Atatürk’ konulu panel düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.11.2021 11:18

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü tarafından “20. Yüzyılın Milli Hamlesi: Büyük Türk İnkılabı ve Mustafa Kemal” isimli panel Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Cumhuriyetin kurucusu ve büyük inkılabın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü münasebetiyle çevrim içi olarak düzenlenen panelde; Atatürk’ün askeri, siyasi, sosyal kişiliği, devlet adamlığı özelliği, barışçıl ve teşkilatçı yönlerinin yanı sıra her alanda yapılan inkılapları ele alındı.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sinever Esin Dayı’nın panel yöneticisi olarak açılış konuşmasını yaptığı oturuma, enstitüde görevli öğretim üyeleri Prof. Dr. Erdal Aydoğan, Doç. Dr. Erkan Cevizliler ve Doç. Dr. Asaf Özkan panelist olarak katıldı.

“Becerikli, Zeki ve Cesur Bir Liderdi”

Prof. Dr. Erdal Aydoğan, “Atatürk’ün Liderlik Vasıfları” konulu sunumunda Atatürk’ün becerikli, zeki ve bir o kadarda cesur bir lider olduğunu belirterek, “Atatürk zamanını iyi kullanan, gerçekçi, bilgi toplama yeteneğine sahip, müteşebbis ve bir o kadar fedakar, milletine çok önem veren, kamuoyu oluşturan muhteşem bir önderdi” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet ile Birlikte Yeni Bir Eğitim Sistemi

Atatürk’ün eğitim politikasını ele alan Doç. Dr. Erkan Cevizliler ise eğitim alanında ortaya koyduğu çözümleri ve yaptığı inkılaplara değindi. Atatürk’ün eğitimsizliği sorun olarak gördüğünü aktaran Cevizliler, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yeni bir eğitim sistemi, milli bir eğitimle birlikte kendi halkına düzen, disiplin ve güven duygusu aşıladığını söyledi.

“Ekonomik Güç Millileştirildi”

Ulus ve Ulus Devlet Kuruluşu sunumunda iradi milliyetçilik ve etno-kültürel milliyetçilik üzerine duran Doç. Dr. Asaf Özkan ise Osmanlı İmparatorluğunun modernleşme sürecine girince sermaye ve bilgi birikimi gerektiren tüm faaliyetlerin yabancıların elinde olduğunun altını çizerek, Kurtuluş Savaşı sonrası Atatürk tarafından ekonomik gücün millileştirildiğini, böylece yabancıların istihdam edildiği yerde artık Türklerin istihdam edilmeye başlandığını ifade etti.

Panel sonunda dünya liderleri, bürokratlar, siyasetçiler ve yazarların Atatürk ile ilgili söylemleri dile getirilerek kendisi başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitler saygı ve rahmetle anıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ