Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

Genel 14.12.2024 10:42:09 0
Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı
Tarih: 14.12.2024 10:42 Güncelleme: 14.12.2024 10:42
Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, yerel, ulusal ve uluslararası hibe destek projelerine yönelik stratejik bir iş birliği protokolü imzalandı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen imza töreninde birçok başlıkta ortak çalışmaların yapılması planlanıyor.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen törende konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, protokolün Erzurum’un gelişimi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
“Ortak Akıl ile Erzurum’u Daha İleriye Taşıyacağız”
Protokolün önemine dikkat çeken Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bu iş birliğinin şehirdeki kalkınma projelerine büyük bir ivme kazandıracağını belirtti. Vali Çiftçi: “Erzurum, sahip olduğu potansiyeliyle birçok alanda öncü bir şehir olma yolunda ilerliyor. Valiliğimizin koordinasyon gücü ile Atatürk Üniversitemizin bilgi birikimi ve tecrübesini birleştirerek bu potansiyeli en verimli şekilde değerlendireceğiz. Ortak akıl ve uyumla Erzurum’u daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
“Bilim ve Tecrübe Paylaşımı ile Daha Güçlü Projeler”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise protokolün, üniversite ve kamu iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Hacımüftüoğlu, “Atatürk Üniversitesi olarak, sadece eğitim-öğretim faaliyetleriyle değil, bölgenin kalkınmasına yönelik projelerle de sorumluluk alıyoruz. Bu protokol ile akademik bilgi birikimimizi ve bilimsel tecrübemizi, Erzurum Valiliğinin koordinasyon gücüyle birleştirerek daha güçlü projelere imza atacağız. Bu iş birliğinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Protokolün Kapsamı
İmzalanan protokol; Teknoloji ve İnovasyon, Tarım ve Kırsal Kalkınma, Eğitim, Sağlık, Çevre ve Enerji gibi birçok alanda projelerin hayata geçirilmesini hedefliyor. Taraflar, ortak eğitim programları düzenleyerek gençleri ve yerel paydaşları sürece dahil etmeyi planlıyor. Projelerin izlenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için ise bir komisyon kurulacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ