Erzurum Sakalıkesik Ovası sulamasında çalışmalar devam ediyor

Erzurum Sakalıkesik Ovası sulamasında çalışmalar devam ediyor

Ekonomi 26.07.2022 14:08:48 0
Erzurum Sakalıkesik Ovası sulamasında çalışmalar devam ediyor
Tarih: 26.07.2022 14:08 Güncelleme: 26.07.2022 14:08
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü; tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Erzurum ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Erzurum’da 114 bin 80 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan, ’Erzurum Sakalıkesik Ovası Sulaması’ inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürlüğü yöneticileri, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Erzurum ilinde bulunan 114 bin 80 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak olup, iş kapsamında 2021 yılında 21 bin 310 dekarlık alan sulamaya açılmıştır. Bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 256.680.000,00 TL net gelir artışı katkı sağlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır” dedi.
Erzurum Sakalıkesik Ovası Sulaması işi kapsamında yoplam 29057.63 metre ana boru hattı ve toplam 320862.37 metre yedek boru hattı yapılacak. Ana boru hattında 25743.40 metre CTP ve 3230.06 metre HDPE olmak üzere toplam 28793.46 metre boru imalatı tamamlandı. Yedek boru hatlarında ise 36957.84 metre CTP ve 233431.53 metre HDPE olmak üzere toplam 270389.37 metre boru imalatı tamamlandı. Kalan boruların döşenip sanat yapılarının tamamlanması ile birlikte işin 2023 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ