Erzurum Fenerbahçeliler Derneği’nden ’Kadın ve Çocuğa Dokunma’ tepkisi

Erzurum Fenerbahçeliler Derneği’nden ’Kadın ve Çocuğa Dokunma’ tepkisi

Genel 21.10.2024 14:07:09 0
Erzurum Fenerbahçeliler Derneği’nden ’Kadın ve Çocuğa Dokunma’ tepkisi
Tarih: 21.10.2024 14:07 Güncelleme: 21.10.2024 14:07
Kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet olaylarına Erzurum Fenerbahçeliler Derneği (ERFEDER) Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ’Kadına ve Çocuğa Dokunma’, Korumak Değil Yaşatmak İstiyoruz’ temasıyla kurulan stantta kadınlar ve çocuklara uygulanan toplumsal şiddete karşı tepki gösterdi.
Son dönemde artan kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına karşı Erzurum Fenerbahçeliler Derneği (ERFEDER) Erzurum AVM’de kurulan stantta ’Kadına ve Çocuğa Dokunma’, Korumak Değil Yaşatmak İstiyoruz’ pankartları ile tepki göstererek kadınlara ve çocuklara özel hazırlanan ’sarı-lacivert’ çiçek vererek bu önemli toplumsal soruna karşı mesaj verdiler.
Etkinliğe, Dernek Başkanı Av. Türker Özkara, Başkan Yardımcısı Alper Kızıl, Genel Sekreter Cem Bahadır Çığgın, As Başkan Emre Cizmelioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus İnce, Eyüp Bozkurt, Aileler ve çocukları katıldı. Erzurum Fenerbahçeliler Dernek Başkanı Av. Türker Özkara, artan şiddet olaylarına karşı topluma seslerini duyurmak için böyle bir proje hazırladıklarını ifade eden Erzurum Fenerbahçeliler Dernek Başkanı Özkara, şunları söyledi:
’Kadının olduğu, durduğu yer o ülkenin ve o toplumun aynasıdır.’
"Kadına şiddet ve kadın ölümleri son bulsun diye, kadınlar ve kız çocuklarının hakları korunsun diye Erzurum Fenerbahçeliler Derneği olarak üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Artık duyduğumuz ses bir annenin feryadı, bir çocuğun yardım çığlığı, bir genç kızın haykırışı olmasın. Dayanışma için yükselen sesimiz olsun!’, ’Kadına ve Çocuğa Dokunma’, Korumak Değil Yaşatmak İstiyoruz’ mesajımızla Erzurum’dan destek verdik. Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için kadın ve erkek “birlikte eşitiz” diyerek çıktığımız yolda, ana mesajımız ve temennimiz; hayatın her anında ve toplumun her bir ucunda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadınlar ve kız çocuklarının haklarına saygı duyulması ve tabi ki kadınlara yönelik şiddetin artık son bulmasıdır. Bu haksız ölümlere, bu adaletsizliğe, kadına karşı şiddete bir nebze olsun engel olmak adına atılan her adım gibi bu toplantımız bu anlamda çok değerli. Bir ülkede Kadının olduğu, durduğu yer o ülkenin ve o toplumun aynasıdır. Türkiye’mizi gelişmiş, modern, hak ettiği şekilde görebilmek için kadınıyla erkeğiyle bunun farkında olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği gibi “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir’. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Umuyorum hep birlikte bu yolda kararlılıkla çalışacağız” diye konuştu.
Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri Cem Bahadır Çığgın ise, ’Bu gün burada bir çatı altında toplumsal şiddete karşı ortak tepkimizle önemli ve bir o kadar anlamlı bir mesaj verdik. Bu gibi farkındalık projelerimizi sürdüreceğiz. Burada, kulübümüze gelir oluşturmanın ötesinde, Fenerbahçe’mizin yine bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldığını herkese göstermek ve Fenerbahçeli çocuklarımızın palyaçolarımızın moral desteği ile birlikte Fenerbahçe standını görünce gülen yüzlerini görmek en büyük amacımızdır.” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte, çocuklara neşeli dakikalar geçiren Palyaçolar, çocukların yüzlerini boyarken, Fenerbahçeli taraftarlar ise stantta çocuklara ’Fenerbahçe Tablosu’ hediye etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ