Reklam

Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yeni nesil anjiyografi cihazı hizmete girdi

Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yeni nesil anjiyografi cihazı hizmete girdi

Sağlık 7.01.2026 11:01:23 0
Reklam
Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yeni nesil anjiyografi cihazı hizmete girdi
Tarih: 07.01.2026 11:01 Güncelleme: 07.01.2026 11:01
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Nöroloji İnme Merkezi bünyesinde yeni nesil anjiyografi cihazı hizmete alındı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, "Bu yeni anjiyo cihazı ile birlikte, hastalarımızın başka merkezlere sevk edilme ihtiyacı azalacak; tanı ve tedaviye erişim süresi anlamlı ölçüde kısalacaktır" dedi.
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde hizmete sunulan ileri teknoloji anjiyo cihazı için düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, sağlık hizmeti sunumunda bilimsel kapasitelerini ve bölgesel sorumluluklarını ileri bir noktaya taşıyan çok önemli bir yatırımı daha hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Nöroloji İnme Merkezimiz bünyesinde hizmete aldığımız yeni nesil anjiyografi cihazı; tanı, tedavi ve izlem süreçlerinde çağdaş tıbbın gerektirdiği en üst teknolojik standartları karşılayan, yüksek çözünürlüklü ve hızlı görüntüleme kapasitesine sahip stratejik bir altyapı yatırımını temsil etmektedir" dedi.

"Daha hızlı, güvenli ve etkin uygulamalar olacak"
İnmenin, dünya genelinde mortalite nedenleri arasında üst sıralarda yer aldığını, erişkin nüfusta kalıcı nörolojik sakatlığın en sık nedenlerinden biri olarak kabul edildiğini belirten Rektör Hacımüftüoğlu, "Özellikle akut iskemik inmede, beyin dokusunda geri dönüşümsüz hasarın dakikalar içerisinde başladığı bilinmektedir. Bu nedenle literatürde sıkça vurgulanan "time is brain" kavramı, inme yönetiminin temel ilkesini oluşturmaktadır. Güncel kılavuzlar doğrultusunda, büyük damar tıkanıklıklarında ilk 6 saat içinde, uygun hastalarda ise ileri görüntüleme yöntemleriyle seçilmek kaydıyla daha geniş zaman pencerelerinde gerçekleştirilen mekanik trombektomi uygulamaları; mortaliteyi azaltmakta, fonksiyonel bağımsızlığı anlamlı düzeyde artırmaktadır. Bugün hizmete sunduğumuz bu ileri teknoloji anjiyo cihazı sayesinde, akut inme hastalarında damar içi girişimsel tedaviler çok daha hızlı, güvenli ve etkin bir şekilde uygulanabilecektir" diye konuştu.

"Bölgeye ve çevre illere hizmet eden bir merkez"
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde hizmete alınan yeni cihaz; üç boyutlu vasküler görüntüleme, düşük radyasyon dozlarıyla yüksek görüntü kalitesi, hızlı işlem süresi ve kompleks serebrovasküler girişimlere imkan tanıyan teknik donanımıyla, girişimsel nöroloji ve nöroradyoloji uygulamalarında Nöroloji İnme Merkezi’ne önemli bir güç kazandırması bekleniyor. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu sayede yalnızca akut inme değil; serebral anevrizmalar, arteriyovenöz malformasyonlar ve diğer kompleks beyin damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde de ileri düzey hizmet sunulabileceğini vurgulayarak, "Atatürk Üniversitesi Hastanesi, bulunduğu coğrafi konum itibarıyla yalnızca Erzurum’a değil; Doğu Anadolu Bölgesi’nin tamamına ve çevre illere hizmet veren stratejik bir referans merkezidir. Nöroloji İnme Merkezimiz ise, bölgede 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunabilen, multidisipliner ekip yapısına sahip ve ileri girişimsel inme tedavilerini uygulayabilen tek merkez olma niteliğini taşımaktadır. Bu yeni anjiyo cihazı ile birlikte, hastalarımızın başka merkezlere sevk edilme ihtiyacı azalacak; tanı ve tedaviye erişim süresi anlamlı ölçüde kısalacaktır" şeklinde konuştu.

"İleri teknoloji, ancak bu özverili emekle anlam kazanır"
Söz konusu yatırımın aynı zamanda üniversitenin eğitim ve araştırma misyonuna da doğrudan katkı sağlayacağını hatırlatan Rektör Hacımüftüoğlu, "Tıp fakültesi öğrencilerimiz, asistan hekimlerimiz ve akademisyenlerimiz; girişimsel nöroloji ve inme alanında en güncel teknolojilerle eğitim alma, klinik deneyim kazanma ve nitelikli bilimsel araştırmalar yürütme imkânına kavuşacaktır. Böylece üniversitemiz, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel üretimini ve akademik görünürlüğünü daha da güçlendirecektir. Bu anlamlı yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari kadromuza, ilgili kurumlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle inme hastalarına zamanla yarışarak müdahale eden, gece gündüz fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bilimsel bilgi ile ileri teknolojinin, ancak bu özverili emekle anlam kazandığını bir kez daha vurgulamak isterim. Yeni anjiyografi cihazımızın üniversitemize, şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor; burada gerçekleştirilecek her girişimin bir hastaya yaşam, bir aileye umut olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Programa Rektör Hacımüftüoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu ve Prof. Dr. Reyhan Keleş, Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Atila Eroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Alkan Melikoğlu, öğretim üyeleri ve hastane çalışanları katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Reklam
Reklam
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI


Emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’ndan Dev İstihdam Hamlesi: 15 Bin Personel Alımı İçin Düğmeye Basıldı


Van İş İlanları

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ


Muşspor sezonu açtı

Muşspor sezonu açtı


Van Spor

Barış Ekincier, Elazığspor’da


Van Spor

Elazığspor Basın Sözcüsü Koç: "Bütün mesaimizi Elazığspor’un geleceğine adadık"


Van Spor

Eleşkirtli Berat Çelik minderde Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, 52 Orduspor FK’dan 4 futbolcuyu transfer etti


Van Spor

Erzincanspor’da 4 futbolcuyla yollar ayrıldı


Van Spor

Kars’ta yelken heyecanı Çıldır Gölü’nde başladı: 32 sporcu Anadolu Ligi için hazırlanıyor


Van Spor

Messi'nin Final Hayali Yıkıldı! İspanya Uzatmalarda Dünya Kupası'nı Kaparken Yamal Tarih Yazdı


Van Spor

Muş’ta Dünya Fenerbahçeliler Günü Haspet Kalesi’nde kutlandı


Van Spor

FC Dinamo Batumi, Erzurum kampını tamamladı


Van Spor

Çaykur Rizespor, Erzurum kampını tamamladı


Van Spor

Amed Sportif Faaliyetler, Erzurum kampını tamamladı


Van Spor

Al Arabi SC, yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da başladı


Van Spor

Nihad Mujakic, Erzurumspor FK tarihinin 4. Bosna Hersekli futbolcusu oldu


Van Spor

Yüzmeyi öğrenmek için başladı, kırık parmakla dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Ertuğrul Taşkıran, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Hazırlık maçı: Erzurumspor FK: 0 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Elazığspor’da imza töreni düzenlendi


Van Spor

Erzurumspor taraftar gruplarından Başkan Sekmen’e ziyaret


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesporlu milli sporcudan uluslararası şampiyonluk


Van Spor

Hazırlık maçı: Amed Sportif Faaliyetler: 2 - FC Dinamo Batumi: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ