Erzincan’da susturucu kullanarak dağ keçilerini kaçak avlayan 4 kişiye 692 bin 192 TL ceza kesildi

Erzincan’da susturucu kullanarak dağ keçilerini kaçak avlayan 4 kişiye 692 bin 192 TL ceza kesildi

Asayiş 13.12.2024 09:12:32 0
Erzincan’da susturucu kullanarak dağ keçilerini kaçak avlayan 4 kişiye 692 bin 192 TL ceza kesildi
Tarih: 13.12.2024 09:12 Güncelleme: 13.12.2024 09:12
Erzincan’ın Refahiye ilçesinde tüfeklere susturucu takarak dağ keçilerini kaçak avlayan 4 kişiye toplamda 692 bin 192 TL para cezası kesildi.
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasak olmasına rağmen susturuculu silahla dağ keçisi avlayan şahıslara karşı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda susturucu takılmış silahlarla dağ keçisi avlayan 4 şahsa toplamda 692 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, av malzemelerine el konuldu.
Erzincan İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Refahiye ilçesi Doğandere Devlet Avlağı Güventepe köy civarında kaçak olarak av yaptığı tespit edilen 4 şahıs, Gümüşakar Jandarma Karakolu devriyesi ile Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim personeli tarafından yakalanmıştır. Olayda kullanılan; 1 adet Blzir R8 Marka, 338 lepoa Magnum dürbünlü ve Hausken lydamper 406 marka susturuculu çatal ayaklı yivli tüfek, 1 adet Monza marka dürbünlü 308 kalibre tüfek, 2 adet kamp bıçağı (swaroski ve geovid marka), 30 adet fişek (sellier & bellot marka 308 kalibre 21 adet, Trg marka 338 kalibre 9 adet), 1 parçalanmış dağ keçisi ele geçirilmiş, malzemeler muhafaza altına alınmıştır.
4 şahsa toplamda 692 bin 192 TL idari para cezası kesilmiştir. Taşıma ruhsatı bulunmayan, bulundurma ruhsatlı tüfekler ile ilgili 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında işlem başlatılmış, susturucu kullanan şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır. Susturucu ile avlanmak yasak olup, avcılıkta kullanılan silahların sesini azaltarak yasa dışı avcılık yapanların tespit edilmesini zorlaştırmaktadır. Bu durum doğal hayatın korunmasını ve sürdürülebilir avcılığı tehlikeye atabilir. Susturucu kullanımı av hayvanlarına daha az şans tanır ve bu durum avcılık etiği ile çelişmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ