Erzincan’da hububatta ilk hasat başladı

Erzincan’da hububatta ilk hasat başladı

Genel 26.06.2025 09:55:19 0
Erzincan’da hububatta ilk hasat başladı
Tarih: 26.06.2025 09:55 Güncelleme: 26.06.2025 09:55
2024 yılında 242 bin 321 dekar alana arpa ekilen Erzincan’da yılın ilk arpa hasadı İliç ilçesine bağlı Çilesiz Köyünde gerçekleştirildi.
İliç’in Çilesiz Köyünde çiftçilik yapan ve 665 dekar alana arpa ekilişi yapan Aksu Der isimli üretici Erzincan genelinde ilk hasadı gerçekleştirdi. Aksu Der ilk partide hasat ettiği 29 bin 500 kg arpayı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Erzincan Şube Müdürlüğü’ne sattı. Böylece hububatta sezonun ilk hasadı ve alımı gerçekleştirildi.
Çiftçi Aksu Der, ilk hasat sevincini yaşarken Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker ve TMO Erzincan Şube Müdürü Yusuf Çetin de Aksu Der isimli çiftçiyi tebrik ederek bereketli bir sezon dilediler.
İlk hasadını gerçekleştiren Aksu Der ürününü gerekli işlemlerin ardından Erzincan TMO Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. İliç’in Çilesiz Köyünde çiftçilik yaptığını ifade eden Aksu Der, "Ürünümüzü devletimizin ofisine teslim ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde hasat edeceğimiz ürünleri de ofise getireceğiz" diye konuştu.
TMO Erzincan Şube Müdürü Yusuf Çetin ise, TMO Erzincan Şubesi olarak bu yılın ilk alımını yaptıklarını, ofis olarak sezona hazır olduklarını ifade etti.
Aksu Der isimli çiftçi ile görüşen Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker ise, Erzincan’da hububat hasadının başladığını ve bereketli bir sezon geçirmeyi dilediklerini söyledi. Koçaker, Erzincan genelinde hububat sahalarında ekiplerin sürekli incelemelerde bulunduğunu ve sezon boyunca çiftçilerle birlikte olduklarını, tarımsal üretimde en heyecanlı dönemin hasat zamanı olduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tüm birimleriyle çiftçinin yanında olduğunu ifade eden Koçaker, "Çiftçilerimiz ürettikleri hububat ürünlerini ofise satarak sezonu tamamlıyor. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ