Erzincan’da bayram yoğunluğu gurbetçi akınıyla iki katına çıktı

Erzincan’da bayram yoğunluğu gurbetçi akınıyla iki katına çıktı

Genel 26.06.2023 14:16:58 0
Erzincan’da bayram yoğunluğu gurbetçi akınıyla iki katına çıktı
Tarih: 26.06.2023 14:16 Güncelleme: 26.06.2023 14:16
Erzincan’da Kurban Bayramı öncesi gurbetçi akınıyla çarşıda ve pazarlarda alışveriş yoğunluğunda artış yaşanıyor.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar alışveriş telaşına başladı. Alışveriş için kentteki özellikle Ordu Caddesi, Halitpaşa Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve Nermi Tombul Caddesi üzerinde bulunan dükkanları tercih eden vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürüyor. En güzel ürünleri sipariş vererek tezgahlarını bayrama hazırlayan esnaf ise, müşterilere kaliteli hizmet sunmak için gecesini gündüzüne katıyor.
Sıcak havaya rağmen özellikle turistlerin gözde alışveriş mekanlarından birisi olan Yeraltı Çarşısı’nda ise gurbetçi yoğunluğu yaşanıyor.
"Yoğunluğun arefe günü daha da artmasını bekliyoruz"
Yaz sezonu ve Kurban Bayramı dolayısıyla piyasaların hareketlenmeye başladığını söyleyen Erzincan esnafı, memleket hasreti ile Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilerin de kente uğrayıp alışveriş yapmasının esnafı sevindirdiğini belirtti.
Bayram hareketliliğinin başladığını söyleyen esnaf, son günler daha da hareketlenmesini beklediklerini ifade etti.
Kayseri’den Erzincan’a bayram tatili için gelen vatandaşlardan İlhan Akkaya ise, “Şu anda bayram için Erzincan’dayız. Kurban Bayramı için heyecanlıyız. Alışveriş güzel gidiyor. Mağazalarımızda doluluk bayağı yoğun, bayramımızı Erzincan’da geçeceği için şu anda mutluyuz” dedi.
Kuruyemişçi Ender Budak ise, “Bayramımız geldi, yoğunluğumuz başladı. Şu anda zaten görüyorsunuz milletimiz kuruyemiş ve lokumlarla bayram alışverişini yapıyor. Sabahın erken saatlerinde başlıyor mağazamızın yoğunluğu, aynı şekilde gecenin geç saatlerine kadar milletimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Yani şu anlık bu şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, ana arter ve caddelerde trafik zaman zaman tıkanarak durma noktasına geliyor. Trafik polisleri ise teyakkuz halinde trafik akışının kontrolünü sağlarken kurallara uymayan sürücülere ise cezalarını yazıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ