Erzincan’da 8 yılda 19 köyde 57 bin dekar mera ıslah edildi

Erzincan’da 8 yılda 19 köyde 57 bin dekar mera ıslah edildi

Genel 20.01.2025 11:54:34 0
Erzincan’da 8 yılda 19 köyde 57 bin dekar mera ıslah edildi
Tarih: 20.01.2025 11:54 Güncelleme: 20.01.2025 11:54
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, köy muhtarlarının talepleri doğrultusunda hazırlanan mera ıslah projelerini hayata geçiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle finanse edilen projeler, hayvancılığın geliştirilmesi ve meraların daha verimli kullanılmasını hedefliyor.
Bu neticede 2016-2024 yılları arasında Erzincan’da toplam 57 bin dekar mera alanı ıslah kapsamına alındı. Bu çalışmalar sonucunda, hayvan içme sulukları yerleştirildi, su ishale hatları oluşturuldu, mera alanlarında bulunan drenajların açılması ve temizliği yapıldı.
Öte yandan 435 bin hektar mera alanına sahip Erzincan’da, ıslah çalışmalarıyla toprağa zarar veren taban suyu seviyeleri kontrol altına alındı ve bitki kök bölgelerinin sağlıklı gelişimi sağlandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, mera ıslah çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “Meraların bakım ve ıslahını yaparak verimliliklerini artırıyor, yem bitkileri ekilişlerini teşvik ederek kaliteli kaba yem üretimini çoğaltıyoruz. Bu projeler, meraların otlatma kapasitesini artırmak açısından son derece başarılıdır. Çiftçilerimizin bu projelere sahip çıkması, aşırı ve düzensiz otlatmadan kaçınması bizim en büyük dileğimizdir” dedi.
Murat Şahin ayrıca, projelerin hayata geçirilmesindeki destekleri için Tarım ve Orman Bakanlığı, muhtarlar ve çiftçilere teşekkür etti.
Bu projeler, Erzincan’da sürdürülebilir hayvancılık için önemli bir altyapı sunarken, çiftçilere ekonomik katkı sağlıyor. Mera ıslah projeleriyle, hayvancılık sektörü destekleniyor, Meraların otlatma kapasiteleri artırılıyor, kaliteli kaba yem üretimi teşvik ediliyor, hayvanların su ihtiyaçları düzenli olarak karşılanıyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, çalışmalarına hız kesmeden devam ederek tarımsal üretimde verimliliği artırmayı hedefliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ