Erzincan’da kütüphanesiz okul kalmayacak

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi Erzincan’da da uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında yapılacak kitaplıklar meslek lisesi öğr

Yerel 9.11.2021 10:50:06 0
Erzincan’da kütüphanesiz okul kalmayacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.11.2021 10:50

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi Erzincan’da da uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında yapılacak kitaplıklar meslek lisesi öğrencileri tarafından üretiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda 2021 yılı sonuna kadar Erzincan ilinde kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapılması için yer tespitleri ile gerekli donatım planlamaları yapılırken il genelindeki tüm okul türü kademelerinden 38 okulun projeden yararlanacağı belirtildi. Kütüphanesi olmayan 38 okulun kütüphane donatım malzemeleri ise Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından eğitim gördükleri atölyelerinde üretilecek.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi için lisede devam eden üretimi yerinde görüp incelemelerde bulundu. Gün, bu projenin okullar arası başarı farkının azaltılması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca potansiyeli harekete geçirme anlamında bu kitaplıkların hepsinin meslek liselerinde yapılıyor olmasının hem öğrenci açısından hem de öğretmenleri açısından öneminin çok olduğunu vurgulayarak, “Devam eden proje kapsamında Erzincan’da da 38 tane okulumuzda kütüphane yok. Kütüphanesi olmayan okullarla ilgili olarak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde şuan da bu okullarda ki kütüphaneleri, kitaplıkları çok yoğun ve hızlı bir şekilde yetiştirilmeye çalışılıyor. Özellikle bakanlığın okullar arası başarı farkının azaltılması ile ilgili olmazsa olmaz kütüphanelerin bulunması çok önemlidir. İlber Ortaylı’nın bu konu da çok dikkat çekici bir sözü var, ‘beşeriyetin hafızasıdır’ diyor. O halde okullarımızda beşeriyetin hafızasını güçlü tutmak adına dezavantajlı okullarımızda da mutlaka bir kitaplık ya da kütüphane bulundurulması açısından bakanlığımızın çok ciddi ve çok önem vermiş olduğu bir proje. Bu çok önemli olmakla birlikte diğer bir yönü Milli Eğitim Bakanlığının potansiyelini harekete geçirme anlamında bütün bunların hepsinin meslek liselerinde yapılıyor olması. Çocuklarımız hummalı bir şekilde burada çalışıyorlar. Almış oldukları eğitimle uygulamalı olarak da burada kendilerini geliştirme adına, hayata hazırlanma adına şefleri, alan öğretmenleri, idare tarafından yapılan bu çalışma çocukların özgüvenleri, mesleki yönden gelişimleri ve Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bu ayak da bizim için çok önemli. Bundan sonra çok yoğun bir şekilde aynı zamanda metal bölümüyle de birlikte çalışıyor bu mobilya alanımız. Orada da hummalı bir çalışma var. Bizler Erzincan olarak kütüphanesi bulunmayan 38 okulumuzun en kısa süre içerisinde hazırlayıp bitirip göndereceğiz ve montesini yapacağız. Ondan sonra da bir proje ile bu kütüphaneleri kitaplarla dolduracağız. Ben burada emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bir diğer önemli konu da burada çalışan her öğrenci okulun döner sermayesinden yapılan parça başından ücret almakta bunu da çocuklarımıza sağlanan ciddi bir avantaj olarak görüyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ