Erzincan Müftüsü Gül: “Müslüman samimi olmalıdır”

Erzincan Müftüsü Gül: “Müslüman samimi olmalıdır”

Genel 14.01.2023 11:49:42 0
Erzincan Müftüsü Gül: “Müslüman samimi olmalıdır”
Tarih: 14.01.2023 11:49 Güncelleme: 14.01.2023 11:49
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin bu haftaki konuğu Erzincan Müftüsü Muharrem Gül oldu.
Kültürevi’nde yapılan programa çok sayıda dinleyici katıldı. Program, Aydınlıkevler Camii İmam-Hatibi Veli Delioğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Müftü Muharrem Gül “İman ve Hayat” konulu konuşmasında Peygamberimizin hadislerinden yola çıkarak bir Müslümanın nasıl bir hayat sürmesi gerektiğini anlattı.
Müslümanların her türlü zandan kaçınması gerektiğini ifade eden Gül, “Müslümanlar birbirlerine kendilerini sevdiklerini söyleyebilmelidir. Hadis-i Şerif’lerde Allah’a kul olamayan, Peygambere ümmet olamayan birbirlerini sevemeyen insanların gerçek Müslüman olamayacakları buyuruluyor” şeklinde konuştu.
Gül, “Müslüman önce Allah’a karşı adil olmalı ona ibadet etmeli. Nefsimize, kendimize karşı adil olmalıyız. Ahiret gününde ‘Benim rızam için birbirini sevenler nerede?’ diye bir nida duyulur ve orada birbirlerini seven müminler toplanırlar. Müminde Allah, sevgisi, Peygamber ve Kur’an sevgisi olması lazım. Din insanlara sevgi aşılıyor. Herkesi sevdiriyor. Bir Hadisi şerifte “Allah’ü Teala bir kulunu sevdiği zaman Cebraile seslenir: ’Ey Cibril ben filanca veli kulumu seviyorum sende sev’ der. Cebrail sever. Cebrail de sema ehline seslenir ve gök ehli olan milyonlarca melek te o Müslümanı sever. Yani Allah’u Teala’nın sevdiği kulu herkes sever. Allah’ın sevgilisi Hz. Peygamberdir. Adı anıldığı zaman salavat getirilir. En çok ziyaret edilen Hz. Peygamberdir. Allah’ın sevdiği kulları her fırsatta yad ediyoruz, bunu Allah onlara lütfetmiş, kimse mani olamıyor. Mezarlarını ziyaret ediyoruz. Allah sevdiğini sevdirir. O’nun sevdiği kul kıyamete kadar sevilir. Sevdiğimizi Allah için sevmeli, sevmediğimize de Allah için buğz etmeliyiz.” dedi.
Müftü Muharrem Gül konuşmasının bir bölümünde ise; “Allah için sevmeli ve Allah için buğzetmeliyiz. İnsanların sevgisi yapmacık bir sevgi. Evde farklı çarşıda farklı maskelerle dolaşıyoruz. Çarşıda karşılaştığımız bir kadınla konuşurken çok kibar olan insan evdeki hanımına aynı kibarlığı gösteremiyor. Orada maskesini çıkarıyor. Halbuki Mümin samimi olmalı ve her zaman kibar olmalı ve maskesini çıkarmalıdır. Maskesiz dolaşmalıdır. İlişkilerimizin yüzde sekseni menfaat ilişkisidir. Müminler Allah için sever onun için buğzederler. Hicret, Bedir ve Mekke’nin fethinin sevabına hiçbir zaman fazilet olarak ulaşamayız. Muhacirler Mekke’de her şeylerini bırakıp gittiler. Evlerini, bağlarını, bahçelerini, belki bazıları ailesini, akrabasını bırakıp gittiler. Peygamberle birlikte yola çıktılar. Oysa sadaka verirken bizim elimiz titriyor. Medine’de ensar muhaciri olgunlukla karşılıyor. Peygamberimiz onları kardeş ilan ediyor. Her şeylerini, maddi varlıklarını, evlerini, bahçelerini, ceplerindeki paralarını paylaşıyorlar. Kardeşliğin zirve noktası budur. “ şeklinde konuştu.
Muharrem Gül bir hadisi şerif mealini paylaşarak “Kendimiz için istediğimiz şeyleri mümin kardeşlerimiz için de istemeliyiz. Aksi takdirde kâmil mümin olamayız.” dedi.
Programın sonunda Hadis hocalarından Prof. Dr. Adem Dölek Müftü Muharrem Gül’e Yazarlar Birliği’nin teşekkür belgesini takdim etti. Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin çay ikramıyla program sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ