ERSANDER, Kültür Müdürü Yer ile tanıştı

ERSANDER, Kültür Müdürü Yer ile tanıştı

Genel 9.10.2024 09:26:44 0
ERSANDER, Kültür Müdürü Yer ile tanıştı
Tarih: 09.10.2024 09:26 Güncelleme: 09.10.2024 09:26
Kısa adı ERSANDER olan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği yönetim kurulu üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer ile tanıştı.
ERSANDER Başkanı Ümit Gergit ile yönetim kurulu üyeleri Kadir Sabuncuoğlu, Doğan Hattatoğlu, Vahit Alkır, Selma Uygur, ERSANDER Kadın Kolları Başkanı Sevnur İçyar, Aşık Sümmani Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’i ziyaret etti.
Yönetim kurulu üyeleri Öztürk Akkök, Canip Cihangir’in rahatsızlıkları nedeniyle hastanelerde tedavi gördüğünü anımsatan Başkan Ümit Gergit, Ahmet Yer’e “Hayırlı olsun” dedi ve başarı dileğinde bulundu. ERSANDER yöneticilerini Müdür Ahmet Yer ile tanıştıran Ümit Gergit, “Kültür ve Turizm Müdürlüğüne iki ay önce atandınız. Biz dernek olarak festivaller döneminin tamamlanmasından sonra tanışmayı istemiştik. Bizim hedefimiz, paydaşlarla birlikte Erzurum’un kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmak” dedi.
Genel Sekreter Vahit Alkır ise derneğin kuruluş amacı ile şimdiye kadar yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ailesinin Erzurumlu olduğunu, kendisinin de babasının görevi nedeniyle Düzce’de dünyaya geldiğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olduğunu, 2021 yılında Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptığını bildirdi.
Erzurum’da 1999’dan 2022 yılına kadar tarih öğretmeni ve yönetici olarak görev yaptığına dikkati çeken Ahmet Yer, Erzurum’a hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanmadan önce iki yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak bulunduğuna işaret eden Ahmet Yer, şöyle konuştu:
Erzurum’un kültürel zenginliği dünyaya tanıtılacak
“Atandıktan hemen sonra Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni, 17-25 Ağustos 2024 günleri arasında Erzurum’da gerçekleştirdik. Konserler, sergiler, opera, bale gösterileri, söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri ve dijital sanatlar dalında yapılan festival büyük ilgi gördü. Özbekistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) dördüncü Turizm Bakanları toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un teklifi üzerine Erzurum, 2025 Yılı Turizm Başkenti seçildi. Şimdi 2025 Erzurum EİT Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık başkanlığında çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl Ocak ayından itibaren Aralık ayı sonuna kadar yapılacak etkinliklerde Erzurum’un kültürel zenginliklerini, yeni turizm rotalarını tüm dünyaya tanıtmak için olağanüstü çaba harcayacağız.”
Ziyaret bitiminde ERSANDER Başkanı Ümit Gergit, Müdür Ahmet Yer’e ‘Ümit’çe Bakış’ adlı imzalı kitabını hediye etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ