Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail ile İran arasındaki tırmanan gerilimi ve bölgesel istikrarı ele aldı. Görüşmede, İsrail'in İran'daki nükleer tesisleri hedef alan saldırıları ve bunun uluslararası arenadaki yansımaları derinlemesine tartışıldı.
Türkiye'nin Duruşu: Gerilimi Yakından Takip ve Diplomatik Çözüm Çağrısı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin İran-İsrail gerilimini yakından takip ettiğini vurguladı. Erdoğan, başlatılan nükleer müzakerelerin, mevcut anlaşmazlığın çözümü için tek yol olduğuna inandığını belirtti.
ABD'den Destek: Nükleer Müzakerelerin Devam Etmesi Vurgusu
Görüşmede ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye'nin nükleer müzakerelere yönelik görüşlerini desteklediği kaydedildi. Trump'ın, anlaşmazlığın çözümü için müzakerelerin devam etmesi gerektiği yönündeki düşüncelerini paylaştığı belirtildi.
Kontrol Dışı Tırmanma Endişesi: Türkiye'nin Hazır Olduğu Diplomatik Girişimler
Erdoğan, Türkiye'nin gerilimde kontrol dışı bir tırmanmanın önüne geçmek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Bu açıklama, Türkiye'nin bölgesel istikrarı sağlamak adına aktif bir rol üstlenmeye istekli olduğunu gösteriyor.