Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesine “Anne Dostu Hastane” unvanı verildi

Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesine “Anne Dostu Hastane” unvanı verildi

Van Haberleri 30.01.2024 10:43:00 0
Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesine “Anne Dostu Hastane” unvanı verildi
Tarih: 30.01.2024 10:43 Güncelleme: 30.01.2024 13:40

VAN (İHA) – Van’ın Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığınca yapılan değerlendirmede gereken standartları sağlayarak “Anne Dostu Hastane” unvanını almayı hak kazandı.
Sağlık Bakım Hizmetleri Birim Sorumlusu Semra Kanşiray, 25 Ocak 2024 tarihinde Sağlık Bakanlığının “Anne Dostu Hastane” programı çerçevesinde yapılan değerlendirmede, “Anne Dostu Hastane” unvanı aldıklarını belirterek, “2022 yılında almış olduğumuz bebek dostu unvanı ile birlikte anne ve bebek dostu hastane olarak hizmet veriyoruz. Bu uygulamayla birlikte annelerimiz tek kişilik odalarda doğum yapabilecek ve istekleri doğrultusunda refakatçileri doğuma eşlik edebilecek. Odalarımız anne bebek ve refakatçinin mahremiyeti, konforu ve hijyenik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dizayn edilmiştir. Biz bu uygulamayı yapmaya başladığımızdan beri anne adaylarımızdan ve yakınlarından çok sayıda pozitif bildirim aldık. Erciş halkına böyle bir hizmet verdiğimizden dolayı mutluyuz. Hastanemizde anne dostu sürecini başlatıp bize bu süreçte öncülük eden ve desteğini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Muhammet Tosun’a teşekkür ederiz” dedi.
“Anne Dostu Hastane” odasında doğum yapan Özge Tuncer ise dün doğum yaptığını belirterek, “Bulunduğum ortamdan gayet memnunum. Kendi evimde doğum yapar gibi rahat ve konforlu bir şekilde doğumun gerçekleşti. Gerek ebelerin ilgisi gerek doktor hanımın ilgisinden dolayı ve mahremiyete dayalı kişiye özel doğum odasının olması bunu daha konforlu ve rahat bir şekilde gerçekleştirmemi sağladı. Ayrıca anne adayı için en önemli özelliklerden birisi bu doğum sürecinin stresini paylaşabileceği birisinin bulunması çok önemlidir. Yanında bulunan refakatçinin desteğiyle bu süreci daha rahat ve sağlıklı bir şekilde atlattık. Çok rahat ve sağlıklı bir doğum oldu. Devletimize. Sağlık Bakanlığına çok teşekkür ediyorum. Anne adayları gönül rahatlığıyla gelip burada doğumlarını gerçekleştirebilirler” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ