Erbakan, Malatya’da esnaf temsilcilerini dinledi

Erbakan, Malatya’da esnaf temsilcilerini dinledi

Politika 25.09.2023 17:03:13 0
Erbakan, Malatya’da esnaf temsilcilerini dinledi
Tarih: 25.09.2023 17:03 Güncelleme: 25.09.2023 17:03
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, deprem bölgesi Malatya’da esnaf temsilcilerini ziyaret edip taleplerini dinledi. Kent merkezinde esnafı da gezen Erbakan, deprem bölgesinin sorunlarının çözümünü TBMM’de takipçisi olacaklarını söyledi.
Sabah saatlerinde Malatya’ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kentteki esnaf odalarının sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek iş dünyası ve esnafların sorunlarını dinledi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Erbakan, burada MTSO Başkan vekili Basri İlhan ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Başkan vekili İlhan, üyelerinin yüzde 80’inin depremden zarar gördüğünü söyleyerek, “Malatya’da yıkılan ve ağır hasar alan iş yeri sayısı 27 bin 500 şehrimizde 36 bin 500 bina ağır hasar aldı ve yıkılıyor. Ziyaretiniz, bu açıdan bizler için büyük önem arz ediyor” dedi.
İş dünyasının sorunlarını dinleyen Erbakan, bugünkü ziyaretlerinin amacının deprem sonrası yaraların sarılması noktasında atılmış olan adımlar ile eksik olan noktaların tespitini yapmak olduğunu söyledi.
Deprem bölgesindeki talepler ve Malatya’nın eski haline bir an evvel dönmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Erbakan, “Bunları güçlü bir şekilde dile getirerek bu sorunların çözülmesine inşallah vesile olacağız” dedi.
14 Mayıs seçimlerinde Malatyalıların partilerine göstermiş olduğu ilgi ve teveccühün kendilerini mutlu ettiğini de ifade eden Erbakan, “Malatya Yeniden Refah Partimizin en yüksek oy aldığı Türkiye’de ikinci il oldu. Bundan dolayı büyük bahtiyarlık yaşıyoruz ve Malatya halkına da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sanayi ve Ticaret Odasında bulunmak bizim için ayrıca bir bahtiyarlık, çünkü Türkiye’de sanayi denince üretim denince rahmetli merhum liderimiz Erbakan hocamız akla geliyor. Allah gani gani rahmet etsin. Gerçekten de üretim noktasında sanayileşme noktasında milli görüş geleneğinin Erbakan hocamızın bizzat çok büyük emeği var. Malatya’da yeniden çarkların dönmesi, yeniden üretimin, ticaretin, sanayinin canlanması ve böylece Malatya’nın da eski günlerine dönmesi hak ettiği noktaya gelmesi için inşallah konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
YRP Genel Başkanı Erbakan, beraberinde İl Başkanı Bilal Yıldırım ve partililerle birlikte daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin’i de ziyaret ederek esnafların sorunları hakkında bilgiler aldı.
Erbakan, daha sonra yıkımın büyük olduğu Malatya şehir merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşların ilgi gösterdiği Erbakan, Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek yaraların sarılması adına ellerinden gelen tüm desteği sunacaklarını söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ