Enkazdan kurtarıldı, "Ampute takımında sporcu olabilir miyim" diye sordu

Enkazdan kurtarıldı, "Ampute takımında sporcu olabilir miyim" diye sordu

Genel 11.02.2023 17:34:50 0
Enkazdan kurtarıldı,
Tarih: 11.02.2023 17:34 Güncelleme: 11.02.2023 17:34
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde enkaz altında annesini, babasını ve kız kardeşini kaybeden ve saatler sonra enkazdan çıkarılan 20 yaşındaki Alperen Yılmaz sevk edildiği Bolu’da tedavi altına alındı. Gönüllü olarak bölgede çalışan ve Alperen’i görüp ekiplere haber veren iş adamı Mustafa Buğra Bulanık, Bolu’ya gelerek kurtardıkları Alperen Yılmaz’ı Bolu Valisi Erkan Kılıç ile hastanede ziyaret etti. Yılmaz ziyaret sırasında, "Ampute takımında sporcu olabilir miyim" diye sordu.
Arama kurtarma ekiplerine destek vermek için gittikleri Hatay’da gönüllü olarak çalışan iş adamı Mustafa Buğra Bulanık, Cumhuriyet Mahallesi 311. Sokak Zafer Apartmanı’nın enkazında duyduğu sesin ardından, kepçenin açtığı enkaz çukurunda Alperen Yılmaz’ı (20) gördü. Alperen’in yaşadığını gören Bulanık hemen arama kurtarma ekiplerine haber verdi. Arama kurtarma ekiplerine Alperen Yılmaz’ın akrabaları ve çevrede bulunan vatandaşlar da destek verdi. Enkazda yürütülen kurtarma çalışması sonucunda Alperen Yılmaz 72 saatin ardından sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Alperen Yılmaz’ın sesini duyan ve kurtarma çalışmalarına katılan gönüllü iş adamı Mustafa Buğra Bulanık, tedavisine Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilen Alperen Yılmaz’ı ziyaret etmek için Bolu’ya geldi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker ve Yılmaz’ın akrabaları tarafından karşılanan Mustafa Buğra Bulanık, Alperen’i tedavi gördüğü odada ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Binadan çıkan cansız bedenlerin üzüntüsünü yaşayan Mustafa Buğra Bulanık, enkazdan Alperen’in canlı çıkmasının oradaki herkese umut verdiğini, depremzede Alperen Yılmaz ile konuştuğunda moralinin iyi olduğunu iletti. Ziyareti sırasında Alperen Yılmaz ile konuşan Bulanık, Yılmaz’ın “Ampute takımında sporcu olacağım ağabey, devletimiz bizlerin yanında ve onlara minnettarız” dediğini iletti.
Öte yandan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremde yıkılan binada yaşamını yitiren öğretim görevlisi Sinan Yılmaz (51) ile eşi Ebru Yılmaz (46) ve kızları Sena Yılmaz’ın (15) Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde toprağa verildiği, 20 yaşındaki Alperen Yılmaz’ın, aileden geriye kalan tek kişi olduğunu öğrenildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ