Elazığspor, Manchester City’yi geride bırakarak tarih yazıyor: Hedef İspanyol devi Real Madrid

Elazığspor, Manchester City’yi geride bırakarak tarih yazıyor: Hedef İspanyol devi Real Madrid

Van Spor 2.10.2024 11:05:41 0
Elazığspor, Manchester City’yi geride bırakarak tarih yazıyor: Hedef İspanyol devi Real Madrid
Tarih: 02.10.2024 11:05 Güncelleme: 02.10.2024 11:05
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 31 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Elazığspor, adeta futbol devleri ile yarışıyor. Manchester City’nin 29 maçlık yenilmezlik serisini geride bırakan Elazığspor, 40 maçla yenilmezlik serisini sürdüren Real Madrid’i kovalıyor.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Elazığspor, geçtiğimiz hafta karşılaştığı Giresunspor’u 2-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini 31 maça çıkardı. 2023-24 sezonunda TFF 3. Lig’de play-off’lara kalarak TFF 2. Lig’e yükselen Elazığspor, bu sezon da namağlup olarak yoluna devam ediyor. Elazığspor, son mağlubiyetini 8 Ekim 2023 tarihinde Velimeşespor’a karşı 1-0’lık skorla almıştı. O tarihten bu yana sahada gösterdiği performansla dikkat çeken bordo-beyazlılar, TFF 2. Lig’de çıktığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Takım, averajla liderle aynı puanda bulunuyor. Teknik direktör Bülent Yenihayat ise aldığı sonuçlarla birlikte Elazığ ekibi ile çıktığı 31 maçta 23 galibiyet 8 beraberlik alırken hiç mağlubiyet yüzü görmedi ve 2.48 maç başına puan ortalaması yakaladı.
Öte yandan, Elazığspor dünya devleriyle de yarışıyor. Manchester City’nin 29 maçlık yenilmezlik serisini geride bırakan Elazığspor, 40 maçla yenilmezlik serisini sürdüren Real Madrid’i kovalıyor. Bu başarı, Elazığspor’un uluslararası arenada da dikkat çekmesine neden oldu. Hafta sonu iç sahada oynanacak Menemen maçıyla birlikte serisini sürdürmeyi ve sezonun hedefi olan şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Elazığspor’un yenilmezlik serisinin daha ne kadar süreceği heyecanla bekleniyor.

Bülent Yenihayat: "Sahada ne oynadığını bilen ekibimiz var"
Takımın durumu ve hedefleri hakkında bilgi veren Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, "Geçen sezon 6. hafta itibariyle Elazığspor’a geldik. Silifke maçı ile başlayan bir serüven. Nihayetinde geçen sene iyi bir sezon geçirdik. Play-Off’ta şampiyon olarak ikinci lige yükseldik. Bu sezon da doğru bir planlama ve geçen seneden kalan oyuncular ile iyi bir iskelet oluşturup yeni transferlerle beraber iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz. Şu ana kadar 5 maç oynadık, 4 galibiyet 1 beraberlik aldık. Bu da bizim için iyi bir başlangıç. Çalışmalar ve şu anki takımın durumu bizim istediğimiz seviyede. Sahada ne oynadığını bilen, bizim ne istediğimizi uygulamaya çalışan ve buna riayet eden ekibimiz var. Temennimiz bu şekilde devam etmesi. Bir de geçen seneden devam eden bir serimiz var. Bunun devam etmesini istiyoruz. Geldiğimizden beri 31 maç oldu, mağlubiyetimiz yok. İnşallah da böyle devam eder. Ancak bir ona takılmadan sadece bu seneki hedefe odaklanarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımız inanılmaz destek veriyor. Bu haftaki Menemen maçında da stadın dolacağını inanıyorum” dedi.

Mikail Koçak: "Rehavete kapılırsak bize zarar verebilir"
Takım olarak maç maç başarıya odaklandıklarını dile getiren takım kaptanı Mikail Koçak, "Geçen seneden bu yana hocamız ile oluşturduğumuz iyi bir oyun felsefemiz var. Herkes bu yenilmezlik serisinden bahsediyor ama rehavete kapılırsak bu bize zarar verebilir. O yüzden emin adımlarla maç maç giderek şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyorum. Burada bir aile ortamı var. Saygı ve sevgi çerçevesinde bu işi yürütüyoruz" diye konuştu.

Kerim Frei’ın hedefi şampiyonluk
Eski milli futbolcu Elazığspor oyuncusu Kerim Frei ise "Takımımız şu anda çok iyi. Şimdiye kadar iyi getirdik. Herkes iyi çalışıyor, moraller iyi. İstikrarlı bir şekilde devam etmemiz lazım. Bu hafta da içerde zorlu bir maçımız var. Bu başarıyı devam ettirirsek hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum. Ben buraya takıma faydalı olmak, şampiyonluk için geldim. Sadece ben değil, Beykan ve kaptanımız Mikail ile birlikte genç oyuncu arkadaşlarımıza elimizden geldiğince pozitif yönde abilik yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ