Elazığspor: "Elazığ ve Van şehirlerinin kardeşliği sonsuza kadar sürecektir"

Elazığspor: "Elazığ ve Van şehirlerinin kardeşliği sonsuza kadar sürecektir"

Van Spor 9.02.2025 19:36:32 0
Elazığspor:
Tarih: 09.02.2025 19:36 Güncelleme: 09.02.2025 19:36
Elazığspor Kulübü, Vanspor FK yönetiminin maç sonu yaptığı açıklamalar hakkında yazılı bir beyan sunarak, şehirler arasında husumet oluşturanın doğru olmadığını kaydetti.
Elazığspor ile Vanspor FK arasında oynanan ve gerek maç esnası, gerekse maç sonu yaşanan olaylar ülke gündemine oturdu. Elazığspor Kulübü bu kapsamda yazılı bir açıklama yayımlayarak Vanspor FK yönetiminin algı yaptığını belirtti. Vanspor’un Elazığ’da en iyi şekilde ağırlandığı belirtilen açıklamada yöneticilerin kendilerine tahsis edilen özel locada mahsur bırakılmış gibi bir algı oluşturduklarını kaydetti.
Kulüpten yapılan açıklamada; "Çimentaş Elazığsporumuz, dün kendi sahasında oynadığı Vanspor’a karşı 2-1lik haklı bir galibiyetle ayrıldı. Ancak ne yazık ki bu galibiyet, Vanspor yönetimi tarafından farklı noktalara çekilerek gölgelenmeye çalınıyor. Öncelikle belirtmek isteriz ki, karşılaşma boyunca yaşanan tüm tartışmalı pozisyonlar, sosyal medyada paylanan tek taraflı görüntülerle değil, HT SPOR YouTube kanalında yer alan 90 dakikalık maç yayını üzerinden objektif bir şekilde incelenmelidir. Kamuoyunu, bu maçı izlemeye ve gerçekleri görmeye davet ediyoruz. Vanspor yönetiminin ‘katledildik’ şeklinde gerçek dışı beyanlarda bulunduğu hakem, tartışmalı ilk pozisyonda lehlerine cezalı çalmış, ikinci tartışmalı pozisyonda da yine cezalı vermiştir. Buna rağmen hakem kararlarını bahane ederek bir algı oluşturma çabası içinde olmalarını hayretle izlemekteyiz. Elazığspor yönetimi olarak, Vanspor kafilesini şehrimizde en iyi şekilde ağırladık, dost ortamda bir araya geldik, antrenman yapmaları için kulüp tesislerimizdeki sahaları tahsis ettik, maç esnasında kendilerine özel bir yer tahsis ederek konforlu bir ortamda maç izleme imkanı sunduk ve 2 gün boyunca her türlü misafirperverliği gösterdik. Ancak Vanspor yönetimi, bizzat kendilerine tahsis edilen bu locada bir video çekerek mahsur kaldıklarını iddia etmiş, bu asılsız algı çalışması ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır. Oysa gerçek, tamamen bunun aksinedir" denildi.

Açıklamanın devamında, "Vanspor kafilesi, maçın bitiminde herhangi bir engelle karşılaşmadan stattan ayrılmıştır. Vanspor otobüsü, 2 gün boyunca şehrimizin merkezinde serbestçe dolaşmış, konaklamış ve herhangi bir zarara uğramamıştır. Şehirde günlerce hiçbir sorun yaşamayan bir kafile, mağlubiyet sonrası bir algı operasyonuna başvurmuştur. Maç sonrası, şehir merkezinden 50 kilometre mesafede gerçekleşen münferit bir olay tüm Elazığ halkına mal etmek, şehirler arasında husumet oluşturmaya çalışmak kabul edilemez. Bu olay, bireysel olarak 2-3 kişinin gerçekleştirdiği münferit bir saldırıdır ve asla Elazığ halkını temsil etmemektedir. Bu olaya karışanları kınıyor, sporun saha içinde kalması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Olay esnasında saldırganların Vansporlu oyuncular tarafından darp edildi ve bazı Vansporlu futbolcuların bu esnada yaralandığı elimizdeki görüntülerle sabittir. Bu gerçekler ortadayken, olayın tek taraflı bir mağduriyet gibi sunulması samimi bir yaklaşım değildir. Öte yandan, maç sonra Vanspor kafilesi Van’a döndükten sonra, şehrimize edilen küfürleri üzüntüyle izledik. Vanspor yönetimi, gerilimi tırmandırarak istediği ortamı oluşturmayı başarmıştır. Ancak biz, Elazığ ve Van şehirlerinin kardeşliğini sonsuza kadar süreceği, Van ile Elazığ’ın kardeş iki şehir olduğunu bir kez daha belirtiyor, birkaç kişinin provokasyonlarına asla teslim olmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bizler, Elazığspor olarak futbolun sahada oynanması gerektiğine inanıyoruz. Maç sonrası yaşanan üzücü olayın münferit bir hadise olduğunu tekrar vurgularken, yaşananların etnik kimlikle hiçbir ilgisi yoktur. Aziz şehrimiz, tarih boyunca farklı kökenden insanlar huzur ve kardeşlik içinde bir arada yaşatan bir şehir olmuştur. Şehrimizi ve kulübümüzü asılsız iddialarla hedef gösteren, toplumsal barışı bozmayı amaçlayan her türlü provokasyonu reddediyor ve kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ