Elazığlı minik mühendis adayları, TEKNOFEST’te buluştu

Elazığlı minik mühendis adayları, TEKNOFEST’te buluştu

Bilim ve Teknoloji 15.02.2025 16:00:50 0
Elazığlı minik mühendis adayları, TEKNOFEST’te buluştu
Tarih: 15.02.2025 16:00 Güncelleme: 15.02.2025 16:00
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan TEKOFEST Ofisine yoğun ilgi devam ediyor. Deneyap Atölyesi bünyesindeki ofiste eğitim alan minik mühendis adaylar ise şimdiden TEKNOFEST’e hazırlanmak istediklerini kaydetti.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki hafta önce açılışı gerçekleştirilen TEKNOFEST Ofisine yoğun ilgi sürüyor. Gençlik Merkezi bünyesindeki Deneyap Atölyesi içerisindeki ofis, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Robotik Kodlama, proje hazırlama ve yazılım gibi 11 alanda eğitim alan öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren de mühendis adaylarını ziyaret ederek başarı diledi.
TEKNOFEST Ofisinde eğitimlerin devam ettiğini ve herkesi ofise davet ettiklerini dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, "Gençlik Merkezimizdeki Deneyap Atölyesindeyiz. Bugün çok önemli bir proje ve konu için buradayız. Türkiye’de TEKNOFEST’lere yoğun bir başvuru var. Gençler bireysel düzeyde kendilerini geliştirici ve birçok projenin önün açan TEKNOFEST alanında başvurular yapıyorlardı. Bu başvurular da artık Elazığ’da da tüm gençlerimize çağrımız var. Gençlik Merkezi’mize bağlı Deneyap Atölyesinde TEKNOFEST Ofisi açıldı. Akıllara gelebilecek bütün sorulara cevap bulabilecekleri merkezimize tüm gençlerimizi bekliyoruz" dedi.
TEKNOFEST Ofisi’ne gelen öğrencilerden 11 yaşındaki Mustafa Yiğit Öztürk, "Katılacağımız TEKNOFEST yarışması hakkında bizlere bilgiler veriliyor. TEKNOFEST’te iyi bir derece almak için burada derslere gidiyoruz. 11 tane dersimiz var, hepsini bitirdikten sonra mezun olup güzel yerlere gitmek istiyoruz. Mühendis veya beyin cerrahı olmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Bir diğer öğrenci 12 yaşındaki Ahmet Affan Özer de, "Burada, TEKNOFEST’e katılmak için eğitim veriliyor. Projeler hakkında bilgi alıyoruz. Şu anda robotik kodlama üzerine eğitim alıyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ