Elazığ’daki araç mezarlığında 500 milyonluk servet çürüyor

Elazığ’daki araç mezarlığında 500 milyonluk servet çürüyor

Ekonomi 6.12.2023 10:32:57 0
Elazığ’daki araç mezarlığında 500 milyonluk servet çürüyor
Tarih: 06.12.2023 10:32 Güncelleme: 06.12.2023 10:32
Elazığ’da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Havadan çekilen görüntüler araç mezarlığını anımsatırken, araçlar arasında lüks otomobillerin ve iş makinelerinin de bulunması dikkat çekiyor.
Elazığ’ın Hicret Mahallesi’nde hizmet veren yediemin otoparkında, çeşitli nedenlerle muhafaza altına alınan yüzlerce araç bulunuyor. Trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik olan araçlar, yapılan işlemlerin ardından yediemin depolarına çekiliyor. Eksiklerini giderenler araçlarını geri alırken, yüzlerce araç ise çürümeye terk ediliyor. Otoparkta lüks araçlardan iş makinelerine yaklaşık 500 milyon değerinde 500 araç ve ayrıca ortalama 300 motosiklet bulunuyor. Çoğu aracın çürümeye yüz tuttuğu gözlemlenirken, işletme sahibi Ömer Ertan otoparkta 15 yıldır duran araçların da olduğunu söyledi. Her geçen gün sayının arttığını vurgulayan Ertan, 10 dönümlük alanın ful dolduğunu ve yeni yer arayışına girdiklerini ifade etti.

’’Araçlar yatıyor borçlunun borcu da artıyor’’
Otoparkta iş makineleri, otomobil ve kamyonları baz aldıklarında ortalama 500 araç olduğunu belirten işletme sahibi Ömer Ertan, ’’Bu 500 aracın ortalama maliyeti tanesi bir milyondan sadece 500 milyon liraya ulaşıyor. Elazığ gibi küçük bir şehirde bulunan otoparkta yatıyor. Elazığ’da 3 tane otopark var bunu 3 ile çarptığımızda maliyet ortaya çıkıyor. Buradaki araçlar çürümeye terk edildi. Herkesin tabiriyle araba mezarlığı haline geldi. 6 Şubat itibariyle Kahramanmaraş’ta asrın felaketini yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın. Bu depremlerin ardından iş makineleri ihtiyaçları vardı. Bu otoparklarda onlarca iş makinesi yatarken deprem bölgesinde iş makinesi aradılar. Burada yatan araçlar çürüyor. Borçlunun borcu artıyor” dedi.

’’15 yıl önce otoparkı açtığımda ilk senelerde gelen araçlar halen burada duruyor’’
Otoparkta bulunan araçların boşaltılacağının söylendiğini dile getiren Ertan, “Bundan dolayı telefonlarımız sürekli çalıyor ama şu ana kadar bir hareketlilik yok. Zaten kanun maddesinin açılımı otoparkta kalan araçların hacizleri düşmüş ise yenileme yapmamışlarsa borçluya tebligat çıkartılıp borçluya arabalarını al demeleri almadığı taktirde ise satışa gidilmesidir. Borçlunun borcu düşmüşse zaten gelip aracı alıyor. Bu kanun maddesinde bir değişiklik anlamına gelmiyor. 15 yıla yakındır otopark işletmeciliği yapıyorum. 15 yıl önce otoparkı açtığımda gelen araçlar halen burada duruyor. Her geçen gün bu sayı artıyor. Haftada 10 tane araç geliyorsa bunun 3 tanesi çıkıyorsa 7 tanesi yine burada kalıyor’’ diye konuştu.

’’10 dönümlük yerimiz doldu’’
En büyük maddi kaynağın otoparklarda yattığını ifade eden Ertan, “Buradan bir aracın çıktığını düşündüğümüz zaman, devletin alacağı KDV ve damga otoparkçının parasının aldığı zaman alacağı miktarın faturasını kestiği zaman fatura KDV’si ve MTV ücretlerinin hepsi devletimize gidecek. Burada uzun yıllar kalarak hurda olan araçları üst üste atmaya başladık. Çünkü yer sıkıntısı çok büyük. 10 dönümlük yerimiz doldu. Büyük yer arayışı içerisine girdik” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ