Elazığ’da ‘Yaşama yol ver’ kampanyası tanıtıldı

Elazığ’da ‘Yaşama yol ver’ kampanyası tanıtıldı

Sağlık 4.12.2024 12:24:36 0
Elazığ’da ‘Yaşama yol ver’ kampanyası tanıtıldı
Tarih: 04.12.2024 12:24 Güncelleme: 04.12.2024 12:24
Elazığ’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Yaşama yol ver’ kampanyasının tanıtımı gerçekleştirildi.
Elazığ’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftası nedeniyle ‘Yaşama yol ver’ kampanyasının tanıtımı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü ek binasında gerçekleştirilen toplantıda, sağlık sisteminin önemini vurgulamak, çalışan personelin moral ve motivasyonunu artırmak ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla ülke genelinde başlatılan ‘Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver’ temalı kampanyanın tanıtımı yapıldı. Toplantıya Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçi, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu ve STK temsilcileri katıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, “Bilindiği üzere her yıl 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlamaktayız. Ülkemiz sağlık alanında en iyi, en kaliteli ve en ucuz sağlık hizmeti veren ülkelerin başında geliyor. Ülkemiz genelinde her türlü şartlarda kesintisiz olarak sağlık hizmetlerini vermeye devam ediyoruz. Fermuar sistemi, ambulanslarımızın daha hızlı hizmet verebilmesi ve hasta mağduriyetlerinin yaşanmaması için bizler için çok kıymetlidir. Trafikte bilinçli sürücüler ve yeni nesiller yetiştirilmesi adına okullarımıza, sokaktaki vatandaşlarımıza, taksi ve minibüs duraklarına trafik şubedeki ekiplerimizle beraber sahaya çıkacağız. Herkesi bilgilendireceğiz” dedi.
Acil Sağlık hizmetinin önemine dikkat çeken Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hatice Yıldırım ise, “Trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi ve fermuar sistemiyle yol verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ”Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver” sloganıyla bir iletişim kampanyası düzenledik. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından koordineli olarak ülke genelinde başlatılan kampanyayı ilimiz yerelinde Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet müdürlüğü, STK ve yerel medya organlarından oluşan paydaş kurumlar ile birlikte yürüteceğiz. Kampanya, 2025 yılı Mayıs ayının ilk haftasına kadar sürecek” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ