Elazığ’da vatandaşlar mezarlıklara akın etti

Elazığ’da vatandaşlar mezarlıklara akın etti

Genel 20.04.2023 13:34:25 0
Elazığ’da vatandaşlar  mezarlıklara akın etti
Tarih: 20.04.2023 13:34 Güncelleme: 20.04.2023 13:34
Elazığ’da Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar ziyaret için mezarlıklara akın etti.
Elazığ’da Asri Mezarlık başta olmak üzere ildeki tüm mezarlıklar, arife günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabah erken saatlerde başlayan mezarlık ziyareti gün boyu devam etti. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti. Kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Mezarlık girişinde Elazığ Belediyesi ekipleri tarafından mezarlığa gelen vatandaşlara Yasin-i Şerif, su, lokum ve karanfil ikramında bulundu.
Her bayram olduğu gibi yine mezarlıkları ziyaret ettiklerini belirten Metin Turus, “Bir yandan üzgünüz. Bir yandan da yeni neslin mezarlıkları ziyaret etmesinden dolayı geçmişlerine bağlı kaldıklarını gördükçe umutlanıyoruz. Şunu da belirtmek gerek ki bizim kabir ziyareti anlayışımız sadece bayramlar için geçerli. Oysaki sık sık gelsek peygamber efendimizin de dediği gibi kabirleri sık sık ziyaret edin ölümü hatırlayın yola çıkarak daha sık gelsek hatalarımıza perde günahlarımıza örter. Bu konuda biraz daha duyarlı olursak çok güzel olur. Allah hepimizin yardımcısı olsun ölüm bir gerçek” dedi.
Bir diğer vatandaş Hasan Ataşçı, “Burada ölmüş olan akrabalarımızı, babamı ve nenelerimi ziyaret ettim. Onlar için Allah’a dua ederek Kur’an-ı Kerim okuyoruz. İnşallah bu hayırlı günde Allah’ın rahmeti yaptığımız hayırlar ve okuduğumuz Kur’an-ı Kerimler onlar için bir kazanç ve mutluluk olacak diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kabir ziyaretinde bulunan Selahattin Şahin, “Öncelikle herkesin Ramazan ayı mübarek olsun. Arife günü dolayısıyla mezarlığa gelerek büyüklerimizi ziyaret ettik. Her bayram öncesi olduğu gibi yine gelerek burada dua ettik. Allah herkesin hayrını kabul etsin” cümlelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ