Elazığ’da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

Elazığ’da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

Sağlık 16.08.2023 10:55:26 0
Elazığ’da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi
Tarih: 16.08.2023 10:55 Güncelleme: 16.08.2023 10:55
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan 3’üncü sigara bırakma polikliniği hizmete girdi.
İl Sağlık Müdürlüğü, Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve Şehit Mehmet Aygün Sağlıklı Hayat Merkezi’nden sonra 3’ncü sigara bırakma polikliniğini açtı. Eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde bulunan Şehit Murat Harmanşa Sağlıklı Hayat Merkezi’nde açıklan poliklinik, hizmete başladı.
Sigara bırakma polikliniğini hizmete aldıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat “Tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de bağımlılık en önemli toplumsal sorunların başında gelmektedir. Dolayısıyla bu sorunla mücadele vatandaşlarımızla el ele topyekün bir çalışma gerektirmektedir. İlimizde de İl Sağlık Müdürlüğü olarak bağımlılıkla mücadele çerçevesinde toplumun bilinçlendirilmesinin yanı sıra gerek danışmanlık, gerekse tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri için yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Bu çerçevede sigara bağımlılığıyla mücadele için var olan sigara bırakma polikliniklerimize ilave olarak 3’ncü polikliniğimizi de eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde bulunan Şehit Murat Harmanşa Sağlıklı Hayat Merkezi’nde düzenleyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.
Bağımlı ya da özgür olmanın iradeye bağlı olduğunu aktaran Prof. Dr. Polat “ Diğer sigara bırakma polikliniklerimizde olduğu gibi burada da bir aile hekimliği uzmanımız görev yapacak. Halkımıza bağımlılıkla mücadele de hem önleyici, hem de bağımlı ve bağımlı yakınlarına yönelik psikososyal danışmanlık hizmetleri verecektir. Bağımlılıkla mücadele çerçevesinde destek almak isteyen herkesin aktif olarak faaliyet göstermekte olan Sağlıklı Hayat Merkezlerimize bizzat giderek veya telefonla irtibata geçerek yararlanmaları mümkündür” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ