Elazığ’da Covid-19 tedbiri: Caddelere kısıtlama, evlere uyarı etiketi

Elazığ’da korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında kentin yoğun olarak kullanılan caddelerine 4 metre kareye 1 kişi düşecek şekilde kontrollü giriş sağlanması için karar alınırken, sigara içmesi yasağına giren yer sayısı da gen

Sağlık 8.12.2020 17:50:56 0
Elazığ’da Covid-19 tedbiri: Caddelere kısıtlama, evlere uyarı etiketi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2020 17:50

Elazığ’da korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında kentin yoğun olarak kullanılan caddelerine 4 metre kareye 1 kişi düşecek şekilde kontrollü giriş sağlanması için karar alınırken, sigara içmesi yasağına giren yer sayısı da genişletildi. Aynı zamanda Covid-19 çıkan ev ve sitelere uyarı etiketi asılacağı bildirildi.

Valilik, Covid-19 tedbirleri kapsamında Vali Erkaya Yırık başkanlığında, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun olağanüstü toplanarak kararlar aldığını bildirdi. Genel kararların yanı sıra, vaka olan evlere uyarı etiketi asılması ile caddelerde kalabalık oluşturulmaması için kısıtlama getirildi, sigara içilmesi yasaklanan yer sayısı da genişletildi.

Covid çıkan evlere uyarı etiketi

Valilik açıklamasında, “Vatandaşların iş yerleri önleri ve kaldırımlarda sandalye, tabure kullanarak birden fazla kalabalık gruplar oluşturduğu, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı tespit edilmiştir. Toplum sağlığını koruma, bulaş riskini en aza indirmek için, işyerleri önleri ve kaldırımlarda birden fazla kişinin sandalye, tabure, kullanarak oturmalarının kısıtlanmasına karar verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarımızda (özellikle salgın nedeniyle kapalı olan okullarımızda) bulunan araç, personel, yardımcı hizmetli ve TYP kapsamında çalışan personelin, gerektiğinde temizlik, destek hizmetleri ve filyasyon çalışmaları gibi hizmetler için Vali ve Kaymakamlar tarafından il ve ilçe sağlık hizmetlerinde görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Toplum sağlığını koruma, bulaş riskini en aza indirme, takiplerin etkili bir şekilde yapılabilmesi için ev, bina ve sitelerde Covid-19 vakaları çıkması durumunda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılan uyarı etiketlerinin karantinaya alınmış daire kapılarına ve bina girişlerine asılarak izolasyon tedbirleri sona ermeden çıkarılmamasına karar verildi" denildi.

Kalabalık caddelere girişler kontrollü sağlanacak

Kent merkezinde yoğunluk oluşturan caddelerle ilgili kısıtlama kararı da alındığı belirtilen açıklamada, “Vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu Gazi Caddesi, Vali Fahribey Caddesi, Hürriyet Caddesi, Balakgazi Caddesi (1. Harput Caddesi),İstasyon Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yoğunluğun azaltılmasına yönelik 4 metre kareye 1 kişi düşecek şekilde kontrollü bir şekilde girişlerin sağlanması kararlaştırıldı" ifadelerine yer verildi.

Kentin işlek caddelerinde kısıtlanan sigara içme yasağının genişletildiği de belirtilen açıklamada, yeni kısıtlamaya dahil olan yerlerin Balakgazi, Yakup Şevki caddeleri, Bosna Hersek Bulvarı (İstasyon Caddesi), Kapalı Çarşı, Şire Pazarı, Yunus Emre Bulvarı, Namık Çiftçi Caddesi, Yahya Kemal Caddesi, Mimar Faruk Caddesi, Vali Fahribey ve Gazi Caddelerine çıkan sokaklar, İnönü Caddesi, İzzetpaşa Camii Arka sokakları olduğu aktarıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ