FKA Genel Sekreteri Yoğunlu, “Bölge illerimize 140 Milyon TL hibe desteği sağladık"

Gerek özel sektörlere gerek kamu kurum ve kuruluşlara toplamda 140 Milyon TL hibe desteği sağladıklarını belirten Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Desteklenecek projelerle bölgeye yaklaşık 250 milyon liral?

Yerel 10.01.2019 16:51:15 0
FKA Genel Sekreteri Yoğunlu, “Bölge illerimize  140 Milyon TL hibe desteği sağladık"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2019 16:51

Gerek özel sektörlere gerek kamu kurum ve kuruluşlara toplamda 140 Milyon TL hibe desteği sağladıklarını belirten Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Desteklenecek projelerle bölgeye yaklaşık 250 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmesini öngörüyoruz” dedi.

Elazığ’da FKA tarafından bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla, “ Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı” düzenlendi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan program kapsamında katılımcılara, bölgede endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin arttırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi, mevcut işletmelerin modernizasyonuyla tasarım ve ürün geliştirme yeteneklerinin, üretim kapasitesinin ve istihdamın arttırılması ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ardından FKA program yönetim birim başkanı Fatih Çam tarafından, projeler için belirlenen kaynak tutarlarına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Program, e-dış ticaret eğitim kursuna katılan kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Fırat Kalkınma Ajansı olarak, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla bu programı düzenlediklerini belirten FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu “Fırat Kalkınma Ajansı 15’inci Mali Destek Programını uyguluyor. Gerek özel sektöre yönelik gerekse özel sektörün sanayi ve turizm alt yapısını geliştirmek, özel sektörün ihtiyaç duyduğu ortak alanların oluşmasına yönelik kamu kurum ve kuruluşların da projelerini desteklemiş olduk. Uyguladığımız mali destekler kapsamında şuana kadar toplamda 4 ilde 640 proje desteklemiş olduk”diye konuştu.

"Desteklerle 250 milyona yakın bir yatırım gerçekleşmiş olacak"

Bu projeler kapsamında bölge illerine gerek özel sektörlere gerekse kamu kurum ve kuruluşlara toplamda 140 Milyon TL hibe desteği sağladıklarını belirten Yoğunlu, “Bu destekler sonucunda bölgemizde 250 Milyon TL’ye yakın bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu uygulayacağımız mali destek programıyla da 16 Milyon TL’lik bütçe ile kobilere yönelik bir mali destek programı uygulayacağız. Programımızın amacı, bölgemizdeki 4 ilimizde endüstriyel alanda endüstriyel sektörünü geliştirmektir. Buradaki en önemli husus, katma değerli üreten ARGE ile entegre endüstriyel üretimimiz, yeni ürünler ve ürün ağımızı genişletme olacaktır. Amacımız, yeni yatırımları bölgemize çekmektir. Bu program kapsamında burada 800 Bin TL hibe uygulamış olacağız. Gerek dışardaki yatırımcılar gerekse içerdeki yatırım düşünen yatırımcılara, girişimcilere önemli bir teşvik olacaktır. Bölgede endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin arttırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesi, mevcut işletmelerin modernizasyonuyla tasarım ve ürün geliştirme yeteneklerinin, üretim kapasitesinin ve istihdamın arttırılmasının amaçlıyoruz. Projeler için belirlenen kaynak tutarlarına ilişkin, program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 16 milyon liradır. Her bir başvuru için verilecek 800 bin lira olabilecektir"diyerek sözlerini tamamladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ