Elazığ’da öğrenciler her ayın 23’ünde yöresel yemeklerle buluşacak

Elazığ’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23’ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye’de ilk kez hayata ge

Yerel 24.11.2021 12:35:43 0
Elazığ’da öğrenciler her ayın 23’ünde yöresel yemeklerle buluşacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.11.2021 12:35

Elazığ’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23’ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen etkinliğin ilki dün Harput Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, Elazığ’a ait yöresel yemekleri yedikten sonra kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin kültürünü yansıtmak etkinlik gerçekleştirildi. Harput Kız Öğrenci Yurdunda öğrencilere Elazığ yöresine ait yemekler sunuldu. Kürsü başı, mahalli müzikler ve halk oyunları gibi yöreye ait oyunlarla öğrencilere unutulmaz anlar yaşadı. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen etkinliğin amacının Elazığ yöresini kentte gelen öğrencilere tanıtmak olduğu kaydedildi.

Elazığ’da bulunan yurtlar hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Bizim 7 yurdumuz var. 9 bin 900 kapasiteli yurtlarımızda özellikle öğrencilerimiz burada olmadığı süreç içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destek ve katkılarıyla yurtlarımızda sadece öğrencilerimizin beslenme ve barınma imkanlarını yaşayacakları bir ortam değil sosyal, eğitim, spor donatıları ve genç ofisleriyle gerçekten çok mükemmel yurtlara sahibiz. Bu anlamada ilimize gelen öğrencileri aslında şanslı görüyorum. Yurtlarımızda sanatsal ve spor faaliyetleri içerisinde ilimizde her ayın 23’ünde öğrencilerimize yöresel yemekleri tattırıyoruz. Bugün başladık. Yemeğin akabinde kürsü başı, halk oyunları faaliyetlerimizi icra ettik. Öğrencilerimiz gerçekten bundan çok mutlu oldular. Buradaki amacımız öncelikle biz Elazığ olarak çok zengin bir kültüre sahibiz. Bu kültürümüzü, zenginliğimizi dışarıdan gelen öğrencilere aktarmamız gerekiyor. Öğrencilerimiz tatmış oldukları hem yemekler hem de özellikle halk oyunları ve kürsü başı etkinliklerimizi görerek mutlu olmalarına şahit olduk" dedi.

Düzenlenen etkinlikten memnun kaldığını belirten Saadet Arslan, "Bugün Elazığ yöresel yemek günü yapıldı. Gerçekten yemekler çok güzel ve lezzetliydi. Çok keyifli bir gün oldu. Zaten yurtta çalışanlar her zaman çok ilgililer. Her şey çok güzel gidiyor. Elazığ’ın kendine özel bir çok yemeğini tattım ama özellikle taş ekmeği çok güzeldi" diye konuştu.

Birçok yemeği yeni tattığını ifade eden Melike Gülsüm Görenç ise, "Bugün Elazığ’da yapılan yöresel yemeklerinizi tattık. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz de geldi. Yemeklerden en çok beğendiğim içli köftesi oldu ve farkı tatlılarını beğendim. Kısacası çok güzeldi" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ