Elazığ TSO Başkanı İdris Alan: “Elazığ’ın 11 ilden ayrılması haksızlıktır”

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan: “Elazığ’ın 11 ilden ayrılması haksızlıktır”

Ekonomi 17.01.2025 16:39:28 0
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan: “Elazığ’ın 11 ilden ayrılması haksızlıktır”
Tarih: 17.01.2025 16:39 Güncelleme: 17.01.2025 16:39
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın deprem destekleri kapsamından çıkarılmasının büyük bir haksızlık olduğunu belirterek, bu kararın düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Alan, Elazığ’ın diğer deprem illeriyle aynı haklara sahip olması gerektiğini ifade ederek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İdris Alan, 5 Ocak 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Elazığ’ın deprem destekleri kapsamından çıkarılmasını eleştirerek, bu durumun büyük bir haksızlık olduğunu ifade etti. Başkan Alan, bu kararın düzeltilmesi için çağrıda bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından deprem bölgeleri için getirilen kredi büyüme sınırlamalarından muafiyet sağlanırken, 11 deprem ilinden yalnızca Elazığ’ın kapsam dışı bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Alan, Elazığ’ın da diğer 10 il gibi depremlerden ağır şekilde etkilendiğini vurgulayarak, kararın iş dünyası üzerinde olumsuz etkiler oluşturacağına dikkat çekti.

“Elazığ’ın destek kapsamından çıkarılması anlaşılmaz”
2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler nedeniyle Elazığ’ın ciddi mağduriyetler yaşadığını ifade eden Başkan Alan, “2020 ve 2023 depremlerinin en çok mağdur ettiği bir il olmamıza ve bu mağduriyetleri kısa süre içerisinde gidermek amacıyla iş dünyası ve esnaflarımıza daha çok destek verilmesini beklerken, Elazığ’ın destek kapsamından çıkarılması gibi anlaşılması ve izah edilmesi zor bir kararın alınmasının şaşkınlığını yaşıyoruz. Bu karar, bölgemizin üretim üssü olan Elazığ’daki birçok işletmemizi ve şehri olumsuz etkileyecek yanlış bir karardır. Bizler iş dünyası olarak Teşvikte 6. Bölge uygulamasının uzatılması yönünde müjdeli bir haber beklerken, Elazığ’ın deprem yaşayan 11 ilden ayrı tutularak kredi destek programından çıkarılmasını ne iş dünyasına ne de kendimize anlatabiliyoruz. Bu kararın ilimiz milletvekillerinin görüşlerine başvurulmadan ve sehven alınmış bir karar olarak görüyor ve düzeltileceğine inanıyoruz. Bu karar düzeltilmediği takdirde Elazığ’ın neden 11 deprem ilinden ayrı tutulduğuna dair iş dünyası ve Elazığ kamuoyunu somut rakam ve bilgilere dayalı ikna edecek açıklamalar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ